ΕΛΛΑΔΑ

Μιχάλης Ζαφειρόπουλος: Δεν ήθελαν να τον σκοτώσουν, αλλά να στείλουν μήνυμα

Μιχάλης Ζαφειρόπουλος: Δεν ήθελαν να τον σκοτώσουν, αλλά να στείλουν μήνυμα

Όλα δείχνουν ότι ήταν μία επιχείρηση εκφοβισμού του γνωστού δικηγόρου που κατέληξε σε τραγωδία - Τα 35 κρίσιμα λεπτά πριν το στυγερό έγκλημα - Ο διάλογος των εκτελεστών με τον 52χρονο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο

Νέα στοιχεία έρχονται συνεχώς στο «φως» της δημοσιότητας για την εν ψυχρώ δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου το βράδυ της Πέμπτης, (12.10.2017) μέσα στο δικηγορικό του γραφείο, στην οδό Ασκληπιού 154, στο κέντρο της Αθήνας.

Ήθελαν να του στείλουν ένα μήνυμα, αλλά κάτι πήγε στραβά

Όπως όλα δείχνουν η δολοφονία του 52χρονου δικηγόρου ήταν μία επιχείρηση εκβίασης και εκφοβισμού που κατέληξε σε τραγωδία.

Παράλληλα είναι ξεκάθαρο πια ότι άλλοι είναι οι φυσικοί και άλλοι οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του δικηγόρου. Σύμφωνα με πηγές, οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση είναι σίγουροι ότι δεν πρόκειται για συμβόλαιο θανάτου, αλλά για έναν εκφοβισμό που πήγε στραβά. Συγκεκριμένα για κάποια υπόθεση την οποία γνώριζαν μόνο οι τρεις τους.Τώρα, οι Αρχές ερευνούν ποια ήταν η αιτία που η συζήτηση των «τριών» στράβωσε και εξελίχθηκε σε τραγωδία.

Τέτοια όπλα, των 22χιλ. ευθύβολα, αλλά μικρού βεληνεκούς, χρησιμοποιούν οι εκτελεστές των εγκληματικών συνδικάτων όταν διαπράττουν εν ψυχρώ δολοφονίες. Χρησιμοποιούν, όμως, εντελώς διαφορετικές μεθόδους. Πρώτον, δεν πυροβολούν μία φορά, ούτε σε άλλο σημείο πλη της καρδιάς ή του κεφαλιού. Δεύτερον, δεν συζητούν με τα θύματα μαζί τους, και τρίτον λαμβάνουν προφυλάξεις. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν τήρησαν κανένα... πρωτόκολλο. Δεν φορούσαν κουκούλες, δεν εξουδετέρωσαν τον μάρτυρα και δεν κρύφτηκαν από τις κάμερες της περιοχής.

Αυτές είναι οι υποθέσεις που βρίσκονται στo μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες του skai στο μικροσκόπιο της αστυνομίας βρίσκονται δύο συγκεκριμένες υποθέσεις:

Η μία αφορά στην καταγγελία ενός δικηγόρου που δέχθηκε επίθεση από αλλοδαπούς πριν χρόνια στην Πεντέλη και η οποία επρόκειτο να εκδικαστεί στις 4 Σεπτέμβριου, αλλά αναβλήθηκε λόγω έλλειψης νόμιμης κλήτευσης.

Η δεύτερη υπόθεση έχει να κάνει με μία επιχείρηση με κωδική ονομασία «Χίμαιρα» η οποία αφορούσε την εμπλοκή δεκάδων αλλοδαπών που έκαναν εμπόριο ναρκωτικών.

Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε αναλάβει την υπεράσπιση ενός εκ των εμπλεκόμενων στην υπόθεση.

zafeiropoulos1 1 768x576

Τα κρίσιμα 35 λεπτά πριν τη δολοφονία

Ήθελαν να στείλουν µήνυµα, αλλά τελικά τον σκότωσαν. Η αλληλουχία των γεγονότων δεν αφήνει περιθώρια για τη σκοπιµότητα των εκτελεστών του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου το βράδυ της Πέµπτης στο γραφείο του, στην οδό Ασκληπιού. Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», οι δράστες είχαν επικοινωνήσει νωρίτερα την ίδια µέρα µε τον Μ. Ζαφειρόπουλο ζητώντας του ραντεβού µε το αιτιολογικό ότι οικείο πρόσωπό τους κρατούνταν στη ΓΑ∆Α κατηγορούµενο για συµµετοχή σε ληστεία. Η συνάντηση ορίστηκε για τις 6.15 το απόγευµα. Εκείνη την ώρα ο άτυχος δικηγόρος βρισκόταν στο γραφείο του µαζί µε τον συνεργάτη του. «Θα κάτσεις;», ρώτησε τον νεαρό δικηγόρο και εκείνος απάντησε καταφατικά.

Το λευκό νεοκλασικό όπου στεγάζεται ο επαγγελµατικός χώρος της οικογένειας Ζαφειρόπουλου δεν διαθέτει κάµερες, ούτε στο εσωτερικό ούτε στο εξωτερικό, ενώ ο ίδιος κινούνταν ανέκαθεν χωρίς συνοδεία κυρίως µε µμοτοσυκλέτα, λόγω του χαρακτήρα του και της ανθρώπινης προσέγγισης που είχε στις δύσκολες υποθέσεις που κατά καιρούς χειριζόταν.

Οι δολοφόνοι του Ζαφειρόπουλου προσήλθαν κανονικά στο ραντεβού, πιθανόν από την πλησιέστερη Λ. Αλεξάνδρας, αφού καταγράφηκαν από τις κάμερες του τραπεζικού καταστήματος στη διασταύρωση της λεωφόρου με την Ασκληπιού. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πρόκειται για δύο άνδρες. Ο ένας ήταν ηλικίας 30-40 ετών, 1.80 στο ύψοος, αδύνατος, μελαχρινός, αξύριστος, με γένια δύο ημερών, με κοντά, σκούρα μαλλιά, ο οποίος πιθανόν φορούσε μπλε τζιν παντελόνι και λεπτό λευκό μπουφάν. Ο άλλος 27 με 40 χρονών, πιο κοντός, αδύνατος με ανοιχτόχρωμο δέρμα και κοντά σκούρα μαλλιά.

4254234

Ο διάλογος με τους δράστες

Λίγο πριν τη συνάντηση μαζί τους, ο Ζαφειρόπουλος είχε καλέσει τη σύζυγό του στο τηλέφωνο ειδοποιώντας την ότι θα καθυστερούσε να επιστρέψει γιατί «περίμενε κάποιους καινούριους πελάτες».

Οι δύο δράστες ανέβηκαν τη μικρή, μαρμάρινη σκάλα της εξωτερικής εισόδου χωρίς κουκούλες και εισήλθαν στο γραφείο. Ο συνεργάτης του δικηγόρους τούς έβαλε στην αίθουσα συσκέψεων όπου τους περίμενε το θύμα. Ύστερα απο λίγο, ο ένας σηκώθηκε ζητώντας να πάει στην τουαλέτα, προφανώς για να κάνει αναγνώριση χώρου. Ο άλλος παρέμεινε στην αίθουσα, Μόλις επέστρεψε ο συνεργός του είπε ότι ήθελε να κατέβει κάτω για να φέρει χρήματα και ο Ζαφειρόπουλος απάντησε: «Μη φέρεις χρήματα. Δεν παίρνω τίποτα. Καλά- καλά δεν ξέρω περί τίνος πρόκειται». Αυτός όμως, επέμενε και αποχώρησε για να δει την κίνηση στον δρόμο. Πιθανολογείται ότι κατέβηκε για να πάρει το όπλο.

Τι του είπε;

Επιστρέφοντας στην αίθουσα συσκέψεων, οι δράστες ζήτησαν από τον συνεργάτη του Ζαφειρόπουλου να αποχωρήσει. «Σε παρακαλώ, άσε μας λίγο μόνους να μιλήσουν», φέρεται να του είπαν. Ο αυτόπτης μάρτυρας έφυγε από την αίθουσα και κάθισε στο απέναντι γραφείο. Ο δράστης σηκώθηκε γιατί ήθελε να τον σημαδεύσει στην κοιλιά ή τα πόδια αφού δεν ήθελε να τον δολοφονήσει. Έβγαλε το περίστροφο με τον σιγαστήρα και τον πυροβόλησε. Η σφαίρα τον βρήκε κοντά στη καρδιά. Ο μάρτυρας φέρεται να ακουσε κάτι πριν από τον πυροβολισμό. Μιά κουβέντα από τον δράστη στο θύμα.