Ωραιόκαστρο: Στη φυλακή ο 58χρονος που κρατούσε ομήρους τα ξαδελφια του

Ωραιόκαστρο: Στη φυλακή ο 58χρονος που κρατούσε ομήρους τα ξαδελφια του

Στη φυλακή οδηγείται ο 58χρονος άνδρας, ο οποίος κρατούσε παρά τη θέλησή τους, δύο ξαδέλφια του, στο σπίτι του στο Ωραιόκαστρο επί οκτώ μήνες και τους αποσπούσε εκβιαστικά, χρήματα.

Απολογούμενος, ο κατηγορούμενος φέρεται να αρνήθηκε ότι απήγαγε τα θύματά του, μία 48χρονη κι έναν 47χρονο, τονίζοντας ότι τον ακολούθησαν οικειοθελώς από τις Σέρρες όπου ζουν έως τη Θεσσαλονίκη, ενώ δεν δέχθηκε ότι τα δύο αδέλφια ζούσαν σε καθεστώς «ομηρίας».

«Δεν ήταν φυλακισμένοι, είχαν την ελευθερία τους» φέρεται να είπε -κατά πληροφορίες- παραδεχόμενος ότι «μόνο τον πρώτο καιρό» τους είχε δεμένους.

wraiokastro 58xronos profylakisteos2

Σε ό,τι αφορά το χρηματικό ποσό των 81 χιλιάδων ευρώ που κατηγορείται ότι υποχρέωσε τον 47χρονο να του μεταβιβάσει, κατόπιν συχνών επισκέψεών τους σε υποκαταστήματα τραπεζών, ο δημοτικός υπάλληλος φέρεται να ανέφερε ότι τα χρήματα αυτά κατέληξαν σε λογαριασμό της κόρης του, η οποία βρίσκεται για σπουδές στο εξωτερικό.

Παρά το γεγονός ότι ο 58χρονος εμφανίστηκε μετανιωμένος και διατεθειμένος να επιστρέψει τα χρήματα, εισαγγελέας και ανακρίτρια δεν δέχθηκαν τους ισχυρισμούς του και αποφάσισαν ομόφωνα την προφυλάκισή του.

Όπως έγινε γνωστό, για την ίδια υπόθεση απαγγέλθηκαν κατηγορίες και εις βάρος της 23χρονης κόρης του αλλά και μίας αλλοδαπής· η πρώτη για αρπαγή κατά συναυτουργία και η δεύτερη για απλή συνέργεια στην αρπαγή, ενώ από τη δικογραφία προκύπτει η εμπλοκή ενός ακόμη προσώπου.

Διαβάστε επίσης: Ωραιόκαστρο: Αυτές είναι οι συνεργοί του 58χρονου που κρατούσε φυλακισμένα τα ξαδέλφια του

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αποκαλύφθηκε, όταν ο 47χρονος βρήκε τον τρόπο να έρθει σε επικοινωνία με την Αστυνομία και να ενημερώσει για όσα βίωνε τους τελευταίους μήνες με την αδελφή του. Ήδη τα δύο θύματα επέστρεψαν στο σπίτι τους στις Σέρρες.

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη - «βόμβα»: Γι’ αυτό «έκοψαν» ξαφνικά το τουρνουά Ελλάδας - Τουρκίας του Survivor 2!