ΠΑΙΔΕΙΑ

Για Σπουδές Chef, Tουριστικών και Ομορφιάς, επίλεξε τη Νο1 Σχολή σε βραβεύσεις

Για Σπουδές Chef, Tουριστικών και Ομορφιάς, επίλεξε τη Νο1 Σχολή σε βραβεύσεις

Εν έτει 2019, το ζήτημα της επαγγελματικής αποκατάστασης διαδραματίζει έναν κυρίαρχο ρόλο σε ό,τι αφορά στην επιλογή σπουδών για χιλιάδες νέους και νέες. Ποιες είναι όμως, οι σχολές που δημιουργούν τους επαγγελματίες του αύριο στην Ελλάδα του σήμερα; Ποια είναι τα βασικά κριτήρια τα οποία αξίζει να εξετάσει ένας εν δυνάμει σπουδαστής προτού λάβει την απόφασή του;

Προκειμένου να απαντήσουμε στα παραπάνω ερωτήματα, αρκεί να ρίξουμε μια περισσότερο διεξοδική ματιά στα δεδομένα που κάνουν τη διαφορά στη χώρα μας σήμερα.

Τομέας Επισιτισμού-Τουρισμού: Πρώτοι σε μετάλλια

Για παράδειγμα, σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, στην οποία η κύρια «βιομηχανία» της και «ατμομηχανή» της ανάπτυξής της είναι ο Τουρισμός, δεν είναι τυχαίο ότι οι τομείς σπουδών που αφορούν στον Τουρισμό και τον Επισιτισμό, δημιουργούν επαγγελματίες με μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας. Το γεγονός δε ότι οι σπουδές Επισιτισμού, Μαγειρικής ή Ζαχαροπλαστικής, δεν υπάρχουν στο μηχανογραφικό ή ότι ο τομέας Γαστρονομίας απουσιάζει παντελώς, εξηγεί γιατί οι νέοι οι οποίοι θέλουν να διαπρέψουν στα άκρως αυτά δημοφιλή επαγγέλματα, κάνουν την «ΑΛΦΑ» επιλογή, ακολουθώντας σπουδές επαγγελματικής κατάρτισης.

4η ΕΞΠΟΤΡΟΦ: Πρώτο με 28 μετάλλια το ΙΕΚ ΑΛΦΑ

Τι σημαίνει αυτό; Πως εκείνοι οι οποίοι επιθυμούν να γίνουν επαγγελματίες Chefs και Pastry Chefs και να ανήκουν στην Dream Team των επαγγελματιών Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής, επιλέγουν το ΙΕΚ ΑΛΦΑ!

10ος Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Τέχνης Νοτίου Ευρώπης-DETROP 2017: Ασημένιο μετάλλιο «Best School of the year”

Σπουδές Κομμωτικής: Επι-κεφαλής στα βραβεία

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τους νέους και νέες που θέλουν να ασχοληθούν με τα επαγγέλματα Ομορφιάς -τα οποία βρίσκονται, επίσης, σε ιδιαίτερη άνθηση. Με τους σωστά καταρτισμένους επαγγελματίες σε αυτόν τον τομέα να είναι περιζήτητοι, η δημοφιλία των σπουδών Ομορφιάς συνεχώς «ανεβαίνει». Και όταν μιλάμε για γυναικεία ομορφιά, ξεκινάμε από τα μαλλιά και δη, τις σπουδές Κομμωτικής.

Untitled-2.jpg
Στην κορυφή του βάθρου στο 8ο Φεστιβάλ Κομμωτικής Τέχνης
Ασημένιο μετάλλιο στην Κομμωτική και στην Hairprof 2018

Τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα πίσω από την «ΑΛΦΑ» επιλογή

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το ΙΕΚ ΑΛΦΑ συνιστά μια κορυφαία επιλογή για πολλούς νέους σήμερα. Τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που προσφέρει στους σπουδαστές του είναι πολλά, με τις προϋποθέσεις για αμέτρητες ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης, τις πρωτιές των σπουδαστών του, τους χιλιάδες επιτυχημένους αποφοίτους του και το θέμα της επιδότησης διδάκτρων (που «αγγίζει», μάλιστα, το 40%) να ξεχωρίζουν.

Νέο εργαστήριο για τα Τουριστικά Επαγγέλματα

Εκτός από τους παράγοντες που προαναφέραμε όμως, η λίστα που ακολουθεί, σίγουρα εξηγεί το γιατί όλο και περισσότεροι νέοι το επιλέγουν για τις σπουδές τους κάθε χρόνο!

Τα δύο υπερσύγχρονα κτιριακά συγκροτήματα του ΙΕΚ ΑΛΦΑ στη Γλυφάδα

Η επαγγελματική αποκατάσταση αποτελεί ένα ακόμη στοιχείο που κάνει τη διαφορά, καθώς το συγκεκριμένο ΙΕΚ δημιουργεί σημαντικές ευκαιρίες εργασιακής απορρόφησης στις μεγαλύτερες εταιρείες της αγοράς -μεταξύ άλλων χάρη στο «The Job Center», το Γραφείο Εργασίας που διαθέτει.

Παράλληλα, εξασφαλίζει πρακτική άσκηση για όλους τους σπουδαστές του -σε πολλές περιπτώσεις και με αμοιβή- στις ισχυρότερες ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις, ενώ τους προσφέρει και άλλα, σημαντικά προνόμια, όπως δωρεάν συμμετοχή στο Education Festival -το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό φεστιβάλ σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Όλα αυτά ενώ μαθαίνουν σε ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον, με πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια και «εφοδιάζονται» με ισχυρά «όπλα» για την αγορά εργασίας, έχοντας και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα διαβάθμισης του πτυχίου τους με κορυφαίες βρετανικές πιστοποιήσεις -όπως οι NCFE και GATEHOUSE AWARDS- που αναγνωρίζονται παγκοσμίως!

Βράβευση των σπουδαστών Ζαχαροπλαστικής από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Από τη λίστα μας δεν θα μπορούσαν, φυσικά, να απουσιάζουν οι υποτροφίες. Αρκεί να αναφέρουμε πως για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, το ΙΕΚ ΑΛΦΑ ανακοινώνει ένα νέο, μεγάλο πρόγραμμα υποτροφιών και επιδότησης διδάκτρων για σπουδές ΙΕΚ, αλλά και για το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης 2 ΑΛΦΑ Studies, καλώντας τους ενδιαφερόμενους να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα.

Βράβευση για τους σπουδαστές Τουριστικών και στον 11ο Διεθνή Διαγωνισμό Μαγειρικής Τέχνης Νοτίου Ευρώπης-DETROP 2019

Προσφέροντας ανώτερη ποιότητα σπουδών σε συνολικά 95 περιζήτητες ειδικότητες -από Ναυτιλιακά μέχρι Μάρκετινγκ και από Φυσικοθεραπεία μέχρι Προπονητική, Πληροφορική, Μηχανολογία, Νοσηλευτική, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Παιδαγωγικά κ.ά.- και με καθηγητές καταξιωμένους επαγγελματίες στην αγορά εργασίας, το σίγουρο είναι ότι αυτή η «ΑΛΦΑ» επιλογή προσφέρει το ανταγωνιστικό «πακέτο» εκπαίδευσης σε κάθε νέο και νέα που επιθυμεί να βρεθεί άμεσα στη λίστα με τους επαγγελματίες του αύριο.

Κλείσε, λοιπόν, σήμερα τη θέση σου στα νέα τμήματα Σεπτεμβρίου με επιδότηση διδάκτρων 40% και γίνε επιτυχημένος επαγγελματίας. Όπως σε προτρέπει και το ΙΕΚ ΑΛΦΑ: BELIEVE- Πίστεψέ το!

Πληροφορίες:

ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας: Πατησίων 31, 210 5279500

ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά: Φίλωνος 39, 210 41 20313

ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας: Λ. Βουλιαγμένης 57, 210 9640117

ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης: Βαλαωρίτου 9, 2310 552406

https://www.iekalfa.gr/