ΠΑΙΔΕΙΑ

Τα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης που αποτελούν το «κλειδί» για την είσοδο στην αγορά εργασία

Τα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης που αποτελούν το «κλειδί» για την είσοδο στην αγορά εργασία

Όπως κάθε χρόνο αυτή την εποχή, έτσι και φέτος, χιλιάδες είναι οι νέοι στη χώρα μας οι οποίοι καλούνται να πάρουν μία σημαντική απόφαση αναφορικά με τις σπουδές που θα ακολουθήσουν. Το βάρος είναι μεγάλο για πολλούς.

Και αυτό διότι οι περισσότεροι νέοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα σπουδών το οποίο θα ικανοποιήσει τα θέλω τους και θα τους βοηθήσει να αξιοποιήσουν τα ταλέντα τους αλλά την ίδια ώρα, γνωρίζουν πως είναι σημαντικό να ακολουθήσουν σπουδές με τις οποίες θα μπορέσουν να ενταχθούν άμεσα στην αγορά εργασίας.

Όπως όλα δείχνουν, σε ό,τι αφορά στην άμεση εργασιακή απορρόφηση, η σύνδεση κατάρτισης και επαγγελματικής αποκατάστασης είναι το «κλειδί» και η επιλογή ενός προγράμματος σπουδών που είναι σχεδιασμένο με γνώμονα την αγορά εργασίας μπορεί να την προσφέρει.

Οι ειδικότητες με τη μεγάλη ζήτηση και οι λεπτομέρειες που χρήζουν προσοχής

Ποια είναι όμως, τα δημοφιλή προγράμματα σπουδών σήμερα και γιατί αξίζει ένας νέος άνθρωπος που τελειώνει το Λύκειο να τα επιλέξει; Άραγε, ποιες είναι οι ειδικότητες οι οποίες έχουν μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας σήμερα;

Η Μαγειρική, η σύγχρονη Ζαχαροπλαστική, το Nail Art, η Προπονητική, η Αθλητική Δημοσιογραφία, η Φυσικοθεραπεία, η Πληροφορική, ο Τουρισμός και ο Επισιτισμός, αποτελούν τομείς σπουδών οι οποίοι οδηγούν σε επαγγέλματα με σημαντική ζήτηση στις μέρες μας.

Ποιες είναι οι λεπτομέρειες τις οποίες αξίζει να λάβει υπόψη του ένας νέος προτού κάνει την επιλογή του; Το πιο σημαντικό στοιχείο είναι ενδεχομένως το να είναι σίγουρος πως θα σπουδάσει σε ένα Εκπαιδευτικό Ίδρυμα το οποίο έχει μακρά διαδρομή στην ιδιωτική εκπαίδευση και βαθιές ρίζες στην αγορά εργασίας. Με λίγα λόγια, να ακολουθήσει σπουδές σε έναν εκπαιδευτικό οργανισμό που διαθέτει προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης τα οποία είναι σχεδιασμένα από ανθρώπους που προέρχονται από τον επαγγελματικό στίβο. Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα και κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι το γεγονός ότι επτά στους δέκα αποφοίτους του εργάζονται στον τομέα των σπουδών τους (Alco, Ιούλιος 2016)!

Πέρα από το κύρος και τη σύνδεση με την αγορά εργασίας, μεγάλη σημασία σε ό,τι αφορά στην επιλογή εκπαιδευτικού ιδρύματος έχουν, βέβαια, και οι κατάλληλες συνεργασίες. Αξίζει απλώς να αναφέρουμε πως το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ συνεργάζεται με μερικούς από τους πιο γνωστούς και επιτυχημένους επαγγελματίες στον τομέα τους για να δώσει προστιθέμενη αξία στους σπουδαστές του. Από τον Άκη Πετρετζίκη στη μαγειρική, στους Νικόλα Στράγκα και Στέλιο Παρλιάρο στη ζαχαροπλαστική και από την Τέτα Καμπουρέλη στο nail art στον Αχιλλέα Χαρίτο στο μακιγιάζ. Και μπορεί σε ό,τι αφορά στον τομέα της Πληροφορικής να μην υπάρχει το όνομα κάποιου διάσημου επαγγελματία, ωστόσο, ξεχωρίζει η συνεργασία με το γνωστό Oracle Academy!

Μπορεί, λοιπόν, η επιλογή των κατάλληλων σπουδών να συνιστά μια ιδιαίτερα δύσκολη και ενδεχομένως αγχωτική διαδικασία για κάθε νέο, ωστόσο, με την κατάλληλη έρευνα και με γνώμονα τις επιθυμίες του αλλά και τη ζήτηση στην αγορά εργασίας, ο καθένας έχει τη δυνατότητα να βρει το δικό του μονοπάτι, να απορροφηθεί άμεσα από την αγορά εργασίας και να ακολουθήσει το επάγγελμα που σπούδασε. Το «μυστικό», όπως προαναφέραμε, βρίσκεται στη σύνδεση κατάρτισης και επαγγελματικής αποκατάστασης.

Πληροφορίες

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τις σύγχρονες εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ στο κέντρο της Αθήνας, του Πειραιά και της Λάρισας*!
Αθήνα: Βερανζέρου 3, Πλ.Κάνιγγος | 210 38 06 166
Πειραιάς: Αλκιβιάδου 122, Πλ.Κοραή | 210-4190854
Λάρισα* (Υπό Αδειοδότηση): Πατρόκλου 14 | 2410-549360

Email: info@omiros.gr
Web:
www.omiros.gr.