ΠΑΙΔΕΙΑ

Κορονοϊός - Κεραμέως: Μόνο έτσι θα γίνουν οι Πανελλήνιες 2020 το Σεπτέμβριο

Κορονοϊός - Κεραμέως: Μόνο έτσι θα γίνουν οι Πανελλήνιες 2020 το Σεπτέμβριο

Για τις Πανελλαδικές εξετάσεις και την τύχη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς μίλησε η υπουργός Παιδείας, κ. Νίκη Κεραμέως το απόγευμα της Τετάρτης (08/04) στο Mega.

Η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως ξεκαθάρισε για ακόμα μία φορά πως ο μόνος τρόπος για να μεταφερθούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις τον Σεπτέμβριο, είναι να πάρει τη συγκεκριμένη απόφαση ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του Υπ. Υγείας κ. Σωτήρης Τσιόδρας.

Η κ. Κεραμέως ανέφερε επίσης ότι τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί η απόφαση για μείωση της ύλης των Πανελληνίων, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθούν οι προαγωγικές εξετάσεις.

Αναφορικά με πότε μπορούν να γίνουν οι Πανελλήνιες, ώστε να μην μεταφερθούν τον Σεπτέμβριο, απάντησε πως «μετά τις 15 Ιουλίου είναι δύσκολα τα πράγματα. Θα πρέπει η έναρξη να είναι πριν από τότε. Προσπαθούμε να πάμε όσο πιο κοντά στον Ιούνιο γίνεται. Ο μόνος λόγος για να γίνουν τον Σεπτέμβρη οι εξετάσεις θα ήταν αν πει ο κ. Τσιόδρας ότι δεν πρέπει να υπάρξει συγχρωτισμός στην ίδια αίθουσα. Αν δεν το πει, δεν υπάρχει λόγος να γίνει αυτό».

Τόνισε επίσης, ότι η εξεταστέα ύλη θα περιοριστεί, οι μαθητές δηλαδή θα κληθούν να δώσουν πανελλήνιες με βάση τα όσα διδάχθηκαν έως τις 11η Μαρτίου.

Αναφορικά με το αν θα γίνουν οι προαγωγικές εξετάσεις, η υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι «είναι όλα τα σενάρια στο τραπέζι. Προφανώς θα μας ενδιαφέρει πρωτίστως να καλύψουμε χαμένο έδαφος. Εξετάζουμε σενάρια, δεν είμαι σε θέση να πω περισσότερα αυτή τη στιγμή».

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Δραματικές εκτιμήσεις για την ανθρωπότητα - Τι θα συμβεί μετά την καραντίνα

Κορονοϊός: Σοκάρει η κίνηση δημάρχου - Έτσι προειδοποιεί τους πολίτες για τον ιό (pics)

Κορονοϊός: «Βόμβα» - Ποιο όργανο πειράζει ο ιός εκτός από τους πνεύμονες

Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία

Σχετικά με το αν θα ανοίξουν τα σχολεία πριν από το καλοκαίρι, η κ. Κεραμέως απάντησε ότι «δεν έχω αντίθετη αντίθετη ένδειξη. Έχουν ακουστεί διάφορες απόψεις. Με τον κ. Τσιόδρα μιλάμε καθημερινά στο τηλέφωνο. Είναι νωρίς ακόμα να κάνει κανείς προβλέψεις. Αυτός ο μήνας είναι ο πιο κρίσιμος. Φτάνει ένα μικρό παραστράτημα για να χαθούν όλες οι προσπάθειες. Θέλει ακόμα περισσότερη συμμόρφωση για τον Απρίλιο, ώστε να αποδώσουν τα μέτρα».

«Για μετά τις 27 Απριλίου, στο τέλος των διακοπών του Πάσχα υπάρχει το ενδεχόμενο να δοθεί μια παράταση στο άνοιγμά τους. Δεν μπορώ να κάνω εκτίμηση. Οι προβλέψεις του κ. Τσιόδρα είναι αισιόδοξες. Το σενάριο που έχει ακουστεί ότι τα σχολεία δεν θα ανοίξουν καθόλου, πρέπει να πω ότι δεν μου έχει δοθεί εμένα αυτή η εισήγηση», πρόσθεσε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Πότε τελειώνει η καραντίνα στην Ελλάδα; Η πιθανή ημερομηνία