ΠΑΙΔΕΙΑ

Ανοίγουν τα σχολεία: Με το πρώτο κουδούνι ο αγιασμός

Ανοίγουν τα σχολεία: Με το πρώτο κουδούνι ο αγιασμός
In Τime

Με το πρώτο κουδούνι στα σχολεία θα τελεστεί στις 14 του Σεπτεμβρίου ο αγιασμός για την έναρξη του νέου διδακτικού έτους, αποφάσισε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, ύστερα από κοινή συνεργασία του υπουργείου Παιδείας και της Εκκλησίας.

Μάλιστα, ο αγιασμός θα λάβει χώρα σε ώρα που θα συνεννοηθούν οι κατά τόπους εφημέριοι με τους διευθυντές των σχολείων, λαμβανομένης υπ’ όψη της Θείας Λειτουργίας της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Κατά τους αγιασμούς θα ισχύσουν όλες οι προβλεπόμενες υγειονομικές διατάξεις που αφορούν στην πρόληψη και προφύλαξη από την πανδημία του κορονοϊού Covid-19.

Επιπρόσθετα, η ΔΙΣ, η οποία ολοκλήρωσε σήμερα τις εργασίες της υπό τη νέα της σύνθεση, εξέφρασε στο σχετικό ανακοινωθέν που εξέδωσε την ικανοποίησή της για τα νέα βιβλία των Θρησκευτικών, τα οποία όπως τονίζει στο Δελτίο Τύπου, είναι εναρμονισμένα με τις αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ, 1749/2019, 1750/2019 και 1752/2019.

Τέλος, την 1η Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη ανακοίνωση από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, ενώπιον των μελών της ΔΙΣ και των ΜΜΕ, του προγράμματος των συνοδικών και περιφερειακών εκδηλώσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για τον εορτασμό των διακοσίων ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Κομισιόν: Νοέμβριο το εμβόλιο κατά του ιού - Πόσες δόσεις θα πάρει η Ελλάδα