ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλήνιες 2015: Πρεμιέρα τη Δευτέρα (18/5) με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας

Πανελλήνιες 2015: Πρεμιέρα τη  Δευτέρα (18/5) με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας

Πρεμιέρα αύριο (18/5/2015) για τις πανελλήνιες εξετάσεις 2015 καθώς οι υποψήφιοι θα κληθούν να ξεκινήσουν τον δικό τους γολγοθά προκειμένου να κατακτήσουν μία θέση στη σχολή της αρεσκείας τους.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΟΙ ΒΑΘΜΟΙ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

Οι πανελλαδικές εξετάσεις 2015 τόσο για τους υποψήφιους από τα ΓΕΛ όσο και από τα ΕΠΑΛ ξεκινούν με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Από πλευράς ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας επισημαίνεται ότι είναι κατανοητή η ανησυχία των μαθητών και των μαθητριών για το επίπεδο των θεμάτων, όμως δεν πρέπει να αγνοείται το γεγονός ότι οι υποψήφιοι δεν εξετάζονται για την απόκτηση κάποιου βαθμού, αλλά διαγωνίζονται για την κατάληψη μιας θέσης προκαθορισμένου αριθμού.

Σημειώνεται ότι η εξέταση των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσει στις 17 Ιουνίου, ενώ η πρακτική δοκιμασία για τους υποψήφιους των ΤΕΦΑΑ θα γίνει από τις 15 έως τις 26 Ιουνίου. Οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν στις 9 Ιουνίου.

Πότε θα ανακοινωθούν οι βαθμοί και οι βάσεις εισαγωγής

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής» φέτος οι 105.000 υποψήφιοι θα κληθούν να διεκδικήσουν μία από τις 68.345 διαθέσιμες θέσεις (δεν περιλαμβάνονται σε αυτές οι σχολές Στρατού, Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και Εμπορικού Ναυτικού). Αναλυτικότερα εκ των 68.345, οι 44.200 θέσεις ανήκουν σε πανεπιστήμια και εκκλησιαστικές ακαδημίες με τις υπόλοιπες 24.145 θέσεις να ανήκουν στα ΤΕΙ.

Οι βαθμοί των υποχρεωτικών μαθημάτων αναμένονται να ανακοινωθούν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου. Αντίστοιχα, οι βάσεις εισαγωγής αναμένεται να ανακοινωθούν το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου. Σημειώνεται ότι οι περσινές (2014) βάσεις είχαν ανακοινωθεί στις 28 Αυγούστου.

Μηχανογραφικό δελτίο

Το υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα τα μηχανογραφικά δελτία που θα κληθούν να συμπληρώσουν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Υπενθυμίζεται ότι για την συμπλήρωση του μηχανογραφικού οι υποψήφιοι των πανελλαδικών θα πρέπει να έχουν στη διάθεση τους τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) τον οποίο και θα προμηθευτούν -μετά από ενημέρωση που θα γίνει- από τα Λύκειά τους.

Δείτε ΕΔΩ το μηχανογραφικό δελτίο ΓΕΛ

Δείτε ΕΔΩ το μηχανογραφικό δελτίο ΕΠΑΛ

Στο site του υπουργείου Παιδείας θα αναρτώνται τα θέματα

Η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων θα αποφασίζει την ώρα ανάρτησης των θεμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων 2015 στην ιστοσελίδα του Υπουργείου (www.minedu.gov.gr)

Όπως κάθε χρόνο αναμένεται το θέμα της Νεοελληνικής Γλώσσας να γίνει γνωστό για όσους δεν συμμετέχουν στις Πανελλήνιες λίγο μετά της 09:00 το πρωί όταν θα μπορούν να εξέλθουν της αίθουσας οι πρώτοι υποψήφιοι.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΑ SOS ΘΕΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2015

Σχετικές ειδήσεις