ΕΛΛΑΔΑ

Κυκλοφοριακό χάος στα Καλάβρυτα: Εγκλωβίστηκαν οδηγοί στο δρόμο για το Χιονοδρομικό

Κυκλοφοριακό χάος στα Καλάβρυτα: Εγκλωβίστηκαν οδηγοί στο δρόμο για το Χιονοδρομικό
Η Πυροσβεστική με μικρά λεωφορεία μεταφέρει τον κόσμο στα Καλάβρυτα
kalavrytanews

Κυκλοφοριακό χάος επικράτησε το απόγευμα της Κυριακής (5/1/2020) στην επαρχιακή οδό που συνδέει τα Καλάβρυτα με το Χιονοδρομικό Κέντρο, καθώς εγκλωβίστηκαν δεκάδες οδηγοί με τα οχήματά τους, αφού δεν είχαν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Η Πυροσβεστική με μικρά λεωφορεία μετέφερε τον κόσμο στα Καλάβρυτα.

Στο σημείο εγκλωβίστηκε λεωφορείο το οποίο ξεκίνησε από Αθήνα με προορισμό το Χιονοδρομικό Κέντρο και μέσα ήταν και μια έγκυος γυναίκα.

Η πολιτική προστασία έδρασε άμεσα και κατάφερε να μεταφέρει τον κόσμο σε ασφαλές σημείο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος δήλωσε χαρακτηριστικά στο Tempo24.news:"Το συμβάν σημειώθηκε όταν χάλασε το σασμάν του λεωφορείου και ξέμεινε το όχημα στο δρόμο, εμποδίζοντας την κυκλοφορία των οχημάτων. Ενημερωθήκαμε και άμεσα έφτασαν στο σημείο άνδρες της Αστυνομίας και άνδρες της Πυροσβεστικής και μετέφεραν τον κόσμο σε ασφαλές σημείο. Συνεργαστήκαμε εξαιρετικά με τον κύριο Μιχαλόπουλο της Αστυνομίας, τον κύριο Γεωργακόπουλο της Πυροσβεστικής και τον κύριο Ρουμελιώτη προκειμένου να λύσουμε άμεσα το πρόβλημα."

Να σημειωθεί ότι στα Καλάβρυτα βρίσκονται περί τους 15.000 επισκέπτες που κατέφθασαν στην ορεινή πόλη της Αχαίας για το τριήμερο των Θεοφανείων.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Ελλάδας, Νίκος Γυφτάκης, αρκετοί οδηγοί δεν διέθεταν αντιολισθητικές αλυσίδες, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν τα οχήματά τους.

Όμως, όπως προσέθεσε, άμεσα επενέβησαν τα εκχιονιστικά μηχανήματα, τα οποία απομάκρυναν το χιόνι από τον δρόμο και έπειτα από λίγη ώρα αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία.

Επίσης, όπως είπε ο Νίκος Γυφτάκης στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ένα τουριστικό λεωφορείο ακινητοποιήθηκε λόγω μηχανικής βλάβης και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, προκειμένου να μεταφερθούν με ασφάλεια οι επιβάτες στην πόλη των Καλαβρύτων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός - «Ηφαιστίων»: Αυτές οι περιοχές θα... θαφτούν στο χιόνι - Νιφάδες και στην Αθήνα

Σχετικές ειδήσεις