ΕΛΛΑΔΑ

Αλλαγές στα δρομολόγια του ΟΑΣΑ

Αλλαγές στα δρομολόγια του ΟΑΣΑ
Σε πλήρη αναδιάρθρωση των λεωφορειακών γραμμών, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, την μείωση...

Σε πλήρη αναδιάρθρωση των λεωφορειακών γραμμών, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, την μείωση των λειτουργικών δαπανών των ΜΜΜ, αλλά και την αύξηση του συνολικού αριθμού των πολιτών που χρησιμοποιούν καθημερινά τις αστικές συγκοινωνίες, με αιχμή τα μέσα σταθερής τροχιάς, (Μετρό, Τραμ, ΗΣΑΠ), προχωράει σύντομα ο ΟΑΣΑ, στο πλαίσιο του νέου Γενικού Σχεδίου Μεταφορών της Αττικής (ΓΣΜΑ).

Σύμφωνα με μελέτη που έχει γίνει για λογαριασμό του ΟΑΣΑ, τα τελευταία χρόνια καταγράφεται πληθυσμιακή μετατόπιση προς τα βόρεια και βορειοανατολικά προάστια, στις Νοτιοανατολικές περιοχές, προς τη θάλασσα, στα Μεσόγεια, αλλά και προς Μενίδι, Ζεφύρι και Άνω Λιόσια.

Αντίθετα, σοβαρή μείωση καταγράφεται στον δήμο της Αθήνας, στο δήμο Πειραιά και στους "προσφυγικούς" δήμους (Δραπετσώνα, Κερατσίνι, Νίκαια, Ταύρος, Καισαριανή, Αιγάλεω, Νέα Ιωνία, Δάφνη, Μεταμόρφωση).

Με βάση τα στοιχεία αυτά ο ΟΑΣΑ προχωράει σε εξορθολογισμό του δικτύου των Αστικών Συγκοινωνιών. Το σχέδιο αυτό, περιλαμβάνει τροποποιήσεις των λεωφορειακών γραμμών, συγχώνευση γραμμών με παράλληλες ή όμοιες διαδρομές, περιορισμό και συγχώνευση ορισμένων γραμμών με πολύ χαμηλή επιβατική κίνηση, ενίσχυση του συνδυασμένου τρόπου μετακίνησης, μεγαλύτερη συχνότητα και περισσότερα δρομολόγια προς σταθμούς του ΜΕΤΡΟ και ΗΣΑΠ, μείωση του λειτουργικού κόστους των αστικών συγκοινωνιών.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, με την υλοποίηση των σχεδιαζόμενων δράσεων, θα βελτιωθεί η καθημερινότητα του πολίτη, θα υπάρξει ανακούφιση της κυκλοφοριακής κίνησης στο κέντρο της Αθήνας, που μαζί με τη δρομολόγηση των νέων λεωφορείων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας θα προστατευθεί το περιβάλλον και η ποιότητα ζωής των Αθηναίων.

Ροή Ειδήσεων