ΕΛΛΑΔΑ

Άρπαξαν δύο πίνακες αξίας από την Εθνική Πινακοθήκη

Άρπαξαν δύο πίνακες αξίας από την Εθνική Πινακοθήκη

Αναπάντητα παραμένουν ακόμα τα ερωτήματα για τον τρόπο που έγινε τα ξημερώματα η διάρρηξη στην Εθνική Πινακοθήκη, στη Βασ. Κωνσταντίνου 50, στην Αθήνα.

Οι αστυνομικές Αρχές εξετάζουν για το ποιος ή ποιοι βρίσκονται πίσω από την πρωτοφανή αυτή διάρρηξη, ενώ την ίδια στιγμή "γεννιούνται" ερωτήματα για πώς οι δράστες κατάφεραν να φθάσουν έως τον τρίτο όροφο και να αφαιρέσουν δύο πίνακες μεγάλης αξίας. Πρόκειται για το "Γυναίκειο Κεφάλι" του Πικάσο, αλλά και έναν πίνακα του Μοντριάν.

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 4:30 τα ξημερώματα, όταν ξαφνικά άρχισε να χτυπάει ο συναγερμός. Στο κτίριο εκείνη τη στιγμή βρισκόταν μόνο ο ιδιωτικός φύλακας, ο οποίος είδε έναν άγνωστο να βγαίνει τρέχοντας από την πίσω πόρτα της Πινακοθήκης με τους δύο πίνακες στον ώμο.

pinakothiki

Γύρω στις 7:00 το πρωί σε έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι έλειπαν δύο πίνακες. Ωστόσο, οι αστυνομικοί κάνουν λόγο και για τρίτο πίνακα που αφαίρεσαν οι "ποντικοί".

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο κτίριο αστυνομικοί της Ασφάλειας και της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, που ερευνούν το χώρο για να διαπιστώσουν πως ακριβώς έγινε η κλοπή.

pinakothiki-duo

Διαβάστε ακόμα: Ληστεία στη Εθνική Πινακοθήκη