ΕΛΛΑΔΑ

Κοροναϊος: Συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των κρουσμάτων - Η «ταυτότητα» των επτά ασθενών

Κοροναϊος: Συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των κρουσμάτων - Η «ταυτότητα» των επτά ασθενών
INTIME NEWS

Στα επτά ανέρχονται πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού, COVID-19, στη χώρα μας.

Παράλληλα, συνεχίζεται με εντατικό ρυθμό η ιχνηλάτηση των επαφών όλων των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από τους ειδικούς του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), μια διαδικασία απαιτητική και δύσκολη μέσω της οποίας επιχειρείται αν όχι η διακοπή, ο περιορισμός της εγχώριας μετάδοσης της λοίμωξης.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, Σωτήρης Τσιόδρας, χαρακτήρισε «επίπονη» την προσπάθεια της ιχνηλάτησης των επαφών των τεσσάρων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κοροναϊού.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου, είχαν ελεγχθεί περί τα 153 δείγματα που ελήφθησαν από ανθρώπους γύρω από τα τέσσερα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα για κοροναϊό που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία «Αττικόν» και «ΑΧΕΠΑ».

Η «ταυτότητα» των επτά κρουσμάτων

Τα τέσσερα από τα επτά επιβεβαιωμένα κρούσματα του COVID-19 στην Ελλάδα είναι «εισαγόμενα», δηλαδή αφορά ανθρώπους που ταξίδεψαν σε περιοχή η οποία βρίσκεται σε επιδημία. Συγκεκριμένα, και τα τέσσερα κρούσματα ήρθαν από την Βόρεια Ιταλία και ήρθαν σε επαφή με τον ιο.

Τα υπόλοιπα 3 άτομα έχουν νοσήσει μετά από επαφές από τα «εισαγόμενα» κρούσματα: Τα δυο ήρθαν σε επαφή με το πρώτο κρούσμα από την Θεσσαλονίκη, ενώ το τρίτο ήρθε σε επαφή με τον κρούσμα από την Αθήνα.

Ειδικότερα, και όπως ανακοινώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (29/02) από τον καθηγητή, Σωτήρη Τσιόδρα, εκπρόσωπο υπουργείου Υγείας για τον νέο κοροναϊό, πρόκειται για δύο εγχώριες, δευτερογενείς μεταδόσεις του COVID-19.

Οι περιπτώσεις

Η πρώτη περίπτωση αφορά μία Ελληνίδα, στενή επαφή του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος (είναι η επιχειρηματίας και διαμερισματική σύμβουλος στη Θεσσαλονίκη η οποία αποτέλεσε και το πρώτο επίσημα καταγεγραμμένο κρούσμα του κορωνοϊού στη χώρα μας την περασμένη Τετάρτη).

Η δεύτερη αφορά έναν Έλληνα, στενή επαφή του τρίτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, δηλαδή της εργαζόμενης σε τράπεζα η οποία ανακοινώθηκε ότι έχει μολυνθεί την περασμένη Πέμπτη. Σημειώνεται πως και οι δύο γυναίκες νοσηλεύονται από την ημέρα της διάγνωσής τους στο ΑΧΕΠΑ και το Αττικόν, αντίστοιχα, που είναι νοσοκομεία Αναφοράς και η εικόνα τους χαρακτηρίστηκε εξαρχής καλή, καθώς είχαν ήπια συμπτώματα της ίωσης.

Στο ΑΧΕΠΑ νοσηλεύεται και το ηλικίας 10 ετών παιδί της 38χρονης, επίσης σε καλή κατάσταση. Ο σύζυγος και η μητέρα της γυναίκας βρέθηκαν αρνητικοί και έχουν λάβει οδηγίες να παρακολουθούν επισταμένως την υγεία τους και να περιορίσουν τις δραστηριοτητές τους. Το ίδιο συνεστήθη και στους συνεπιβάτες της στην αεροπορική πτήση καθώς και σε όσους άλλους ήρθαν σε στενή επαφή μαζί της.

Πλέον, και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στην αλυσίδα μετάδοσης του κορωνοϊού της 38χρονης προστέθηκε και μια εκπαιδευτικός, φίλη της, η οποία νοσηλεύεται από χθες επίσης στο ΑΧΕΠΑ.

Συνεχίζεται η ιχνηλάτηση

Στο επίκεντρο της ιχνηλάτησης των ειδικών βρίσκονται οι επαφές της γυναίκας που ανακοινώθηκε την περασμένη Πέμπτη ως το τρίτο κρούσμα, μια γυναίκα η οποία είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο με την κόρη της. Η ίδια παραμένει νοσηλευόμενη στο «Αττικόν» ενώ παράλληλα εξελίσσεται ένα «θρίλερ» με την κόρη της.

Η 16χρονη είχε ταξιδέψει με δεκάδες άλλα παιδιά από το Κολέγιο Αθηνών στο Λονδίνο μετά το ταξίδι της στην Ιταλία. Αμέσως μόλις η μητέρα της βρέθηκε θετική στον κοροναϊό σήμανε συναγερμός, οι μαθητές επέστρεψαν στην Αθήνα το βράδυ της Παρασκευής και τους δόθηκαν οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για τυχόν συμπτώματα. Ωστόσο, η κόρη της τραπεζικής υπαλλήλου, όπως και ένας άλλος μαθητής έχουν μείνει στο Λονδίνο - αναμένουν το αποτέλεσμα του μοριακού ελέγχου στον οποίο υποβλήθηκαν που εκτιμάται ότι θα δοθεί την ερχόμενη Τρίτη. Σημειωτέον πως είχε ανακοινωθεί ότι ο γιος της γυναίκας, μαθητής γυμνασίου, βρέθηκε αρνητικός.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Σάλος με φωτογραφίες του νεκρού Κόμπι Μπράιαντ (pics)

Σκύλος εντοπίστηκε με κοροναϊό - Ο φόβος των επιστημόνων

Σχετικές ειδήσεις