ΕΛΛΑΔΑ

Κοροναϊός: Το πρώτο κρούσμα στην Κρήτη - Τι ξέρουμε για τον ασθενή

Κοροναϊός: Το πρώτο κρούσμα στην Κρήτη - Τι ξέρουμε για τον ασθενή

ΚοροναϊόςΚαταγράφηκε το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού στην Κρήτη, με τοπικές ιστοσελίδες να αναφέρουν πως ο ασθενής είναι ένας 45χρονος Ηρακλειώτης.

 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Cretapost.gr, ο ασθενής επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον γιατρό του και στη συνέχεια επισκέφτηκε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Μετά τη λήψη δείγματος, ο 45χρονος επέστρεψε σπίτι του όπου θα παραμείνει για τις επόμενες 15 ημέρες.

Κατά την ίδια ιστοσελίδα, ο ασθενής είναι καλά στην υγεία του και απύρετος. Εμφανίζει μόνο βήχα και σύμφωνα με τις οδηγίες των γιατρών του ΠΑΓΝΗ θα παραμείνει σε καραντίνα και θα ακολουθήσει τις οδηγίες που του έχουν δώσει.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο άνδρας είχε επισκεφθεί προ ημερών την Αθήνα και την Ακρόπολη στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής.

Σε όσους βρέθηκαν με τον 45χρονο σε απόσταση ενός μέτρου για περισσότερο από 15 λεπτά έχουν δοθεί οδηγίες από τον ΕΟΔΥ.

Σε εξέλιξη η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του 45χρονου με τους συνταξιδιώτες του και με τους οποίους ήρθε σε επαφή.

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Μεταξύ αυτών και υπάλληλος του Δήμου Χερσονήσου, με την Επιτροπή η οποία έχει συσταθεί να κλείνει προληπτικά για δύο ημέρες όλα τα Δημοτικά καταστήματα ώστε οι χώροι να απολυμανθούν, όπως ο Δήμαρχος Γιάννης Σέγκος είπε στον 98.4.

Πρώτος νεκρός στην Ελλάδα

Κατέληξε τα ξημερώματα της Πέμπτης ο 66χρονος από την Ηλεία που είχε προσβληθεί από τον ιό Covid-19 και νοσηλευόταν από την περασμένη Πέμπτη (5/3) στη μονάδα αρνητικής πίεσης του Νοσοκομείου Πατρών.

Ο 66χρονος ήταν συνταξιούχος εκπαιδευτικός και περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας. Στην περίπτωση του 66χρονου συνταξιούχου αρνητικό ρόλο για την επιβάρυνση της υγείας του έπαιξε το γεγονός ότι έπασχε από χρόνιο σοβαρό νόσημα.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας: «Ο 66χρονος εισήχθη στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του ΠΓΝ Πατρών στις 2 Μαρτίου 2020 και διασωληνώθηκε στις 6 Μαρτίου 2020. Το πρωί της 10ης Μαρτίου, ο ασθενής παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε, πάρα τις θεραπευτικές παρεμβάσεις που έγιναν, στις 12 Μαρτίου 2020 στις 03:15».

Διαβάστε ακόμη:

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκης είναι ο 66χρονος που πέθανε από τον ιό

Κοροναϊός: Τι σημαίνει πανδημία

Σχετικές ειδήσεις