ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Επισημάνσεις προς τους αγρότες για την πιστή τήρηση των μέτρων αποτροπής διάδοσης του ιού

Κορονοϊός: Επισημάνσεις προς τους αγρότες για την πιστή τήρηση των μέτρων αποτροπής διάδοσης του ιού
In Τime

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης υπενθυμίζει την αυτονόητη υποχρέωσή των αγροτών στην πλήρη και πιστή εφαρμογή των μέτρων των αρμόδιων αρχών για την αποτροπή διάδοσης της νόσου COVID-19.

Με αφορμή φαινόμενα συνωστισμού που παρατηρήθηκαν σε καταστήματα πώλησης γεωργικών εφοδίων, ο κ. Βορίδης κάνει επίκληση στο υψηλό αίσθημα ατομικής και κοινωνικής ευθύνης με το οποίο οφείλουν να προσεγγίζουν την κατάσταση οι παραγωγοί της χώρας μας και συνιστά να προσέρχονται στα σημεία μόνο για να προμηθευτούν τα απολύτως απαραίτητα αγροεφόδια, να παραμένουν εντός καταστήματος τον ελάχιστο δυνατό χρόνο, να αποφεύγεται η δημιουργία ουράς αναμονής και να μη συνωστίζονται.

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Επιπροσθέτως, απευθυνόμενος στους ιδιοκτήτες των σχετικών καταστημάτων, ο Υπουργός επαναλαμβάνει την ανάγκη εφαρμογής των οδηγιών του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σύμφωνα με τις οποίες προβλέπεται:

  • Τήρηση μεγαλύτερων αποστάσεων ασφαλείας μεταξύ των γραφείων των υπαλλήλων
  • Αποφυγή κοντινής επαφής (<2m) για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 15 λεπτών με άτομα τα οποία εμφανίζουν συμπτώματα βήχα, φτερνίσματος ή πυρετού.
  • Δημιουργία χωρισμάτων
  • Καλός εξαερισμός των χώρων εργασίας
  • Συχνές απολυμάνσεις
  • Χρήση προστατευτικών – ιατρικών μασκών και γαντιών
  • Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης από τον ιό
  • Αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων
  • Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο. Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση του μέσα στους κάδους απορριμμάτων
  • Τακτικό πλύσιμο των χεριών των εργαζομένων και των επισκεπτών με υγρό σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα. Ακολουθεί προσεκτικό στέγνωμα των χεριών με χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης οι οποίες θα απορρίπτονται στους κάδους απορριμμάτων

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.