ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Αυτές είναι οι εστίες του φονικού ιού στην Ελλάδα - Αναλυτικά οι περιοχές

Κορονοϊός: Αυτές είναι οι εστίες του φονικού ιού στην Ελλάδα - Αναλυτικά οι περιοχές

ΚορονοϊόςΟ Covid-19 συνεχίζει να εξαπλώνεται στη χώρα μας, με τα κρούσματα και, δυστυχώς, τους θανάτους να αυξάνονται.

Ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 23.

Όπως ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας το απόγευμα της Τετάρτης (25/03), τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 78, την Τετάρτη (25/03/2020), ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 821.

Η Αθήνα το επίκεντρο

Παρά το ότι το πρώτο μεγάλο κύμα ασθενών και κρουσμάτων είχε εντοπιστεί σε Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο, μετά την επιστροφή 53 κατοίκων των περιοχών αυτών από εκδρομή στους Αγίους Τόπους, πλέον η Αθήνα αποτελεί το επίκεντρο της πανδημίας.

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) τα μισά κρούσματα της χώρας βρίσκονται στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Συγκεκριμένα, στην Αθήνα αναφέρονται 366 κρούσματα ενώ μικρές εστίες με μερικές δεκάδες κρούσματα εντοπίζονται σε Ανατολική Αττική και Πειραιά.

Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη όπου είχε ανιχνευτεί η πρώτη ασθενής του κορονοϊού στην Ελλάδα (και άλλα περίπου 10 κρούσματα επαφές της), υπάρχει τώρα μια μικρή εστία, η οποία δεν σχετίζεται με το πρώτο περιστατικό. Τριάντα ένα κρούσματα αναφέρονται πλέον συνολικά μέχρι τις 24 Μαρτίου.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα

Εν τω μεταξύ, στην Ηλεία και την Αχαΐα, η εστία παραμένει ενεργή. Τα κρούσματα που κατέγραφε ο ΕΟΔΥ στην έκθεσή του στις 24/03, ήταν 43 στην Ηλεία, 11 σε Αχαΐα και Ζάκυνθο. Τέσσερις ημέρες πριν, στις 20 Μαρτίου, ο αριθμός των περιστατικών ήταν αντίστοιχα 41, 9 και 4, γεγονός που σημαίνει ότι συνεχίζεται η εξάπλωση του ιού και η μετάδοσή του στον πληθυσμό.

Οι ειδικοί προβληματίζονται με την εμφάνιση και την εξέλιξη του κορονοϊού σε Καστοριά και Κοζάνη. Στην Καστοριά το πρώτο κρούσμα που επιβεβαιώθηκε ήταν ο 53χρονος εργαζόμενος του νοσοκομείου Καστοριάς, ο οποίος και έχασε τη ζωή του. Έως τώρα στην περιοχή της Καστοριάς έχουν καταγραφεί συνολικά 19 κρούσματα, με μεγάλο αριθμό αυτών να εντοπίζεται στα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγασιά που έχουν μπει σε καραντίνα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες (25/03), μετά τη διαπίστωση πολύ υψηλού κινδύνου μετάδοσης του κορονοϊού, μπήκε σε καραντίνα και η κοινότητα Εχίνου του δήμου Μύκης στην Ξάνθη, όπου για τις επόμενες δύο εβδομάδες απαγορεύεται οποιαδήποτε έξοδος από το σπίτι. Στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν καταγραφεί 9 κρούσματα, αγνώστου προέλευσης.

Τέλος, μικρός αριθμός κρουσμάτων καταγράφεται στις εξής περιοχές: Σερρών, Λάρισας, Μεσσηνίας, Έβρου, Ηρακλείου, Ιωαννίνων, Πιερίας, Μυτιλήνης, Εύβοιας, και Κιλκίς. Μέχρι τις 24 Μαρτίου, είχε καταγραφεί από ένα κρούσμα σε άλλες 12 περιφερειακές ενότητες.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Πόσα κρούσματα θα έχουμε στην Ελλάδα σε λίγες μέρες; Τι αποκαλύπτει προγνωστικό μοντέλο

Κορονοϊός: Έρχεται... κόλαση! Πού θα χτυπήσει ο ιός τις επόμενες μέρες

Σχετικές ειδήσεις