ΕΛΛΑΔΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας - ΓΓΠΠ: Κλείνει η παραλία της Θεσσαλονίκης - Δείτε ποιες ώρες

Απαγόρευση κυκλοφορίας - ΓΓΠΠ: Κλείνει η παραλία της Θεσσαλονίκης - Δείτε ποιες ώρες

Η απόφαση ελήφθη! Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κλείνει από την Τρίτη (31/03) την παραλία της Θεσσαλονίκης μετά τις απίστευτες σκηνές που κατεγράφησαν τη Δευτέρα (30/03), όπου εκατοντάδες πολίτες έκαναν χαλαρή... βόλτα δίπλα στη θάλασσα, κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλον.

Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου και κατόπιν σχετικής επικοινωνίας με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα αποφασίστηκε το κλείσιμο της παραλίας στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΓΓΠΠ, «αποφασίστηκε ο περιορισμός κίνησης πολιτών στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 14:00 έως 08:00 (επόμενη πρωινή) και καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Η έναρξη ισχύος της απόφασης είναι από την 14:00 ώρα της 31/03/2020 και ισχύει για δεκατέσσερις (14) ημέρες».

Από την Τρίτη αναμένεται να στηθούν κιγκλιδώματα από το άγαλμα του Βότση έως και το Μέγαρο Μουσικής αλλά και σε όλα τα κάθετα στενά που οδηγούν προς τη Νέα Παραλία, εμποδίζοντας την κίνηση των πολιτών.

Για το συγκεκριμένο μέτρο ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε: «Παρά τις αλλεπάλληλες συστάσεις για περιορισμένες και μόνο για ζωτικής ανάγκης μετακινήσεις, δυστυχώς η έκκλησή μας δεν έγινε αντιληπτή. Η μη τήρηση των μέτρων και των κανόνων περιορισμένης μετακίνησης φέρνει νέα, δυστυχώς πιο αυστηρά μέτρα».

Τις επόμενες ώρες, αστυνομικοί της ΕΛΑΣ και δημοτικοί αστυνομικοί αναμένεται να προχωρούν σε συστάσεις στους πολίτες που ακόμη και εάν έχουν σχετική βεβαίωση ή έχουν αποστείλει sms στο 13033 δεν θα μπορούν να κινούνται στο παραλιακό μέτωπο και να τους ενημερώνουν για τις ώρες που θα είναι ανοιχτή η παραλία, ενώ από την Τετάρτη θα «πέφτουν» και τα πρόστιμα των 150 ευρώ.

Στη διάρκεια της έκτακτης σύσκεψης αναφέρθηκε πως σε περίπτωση που παρατηρηθεί όγκος πολιτών στο παλιό κομμάτι της παραλίας, από τον Λευκό Πύργο έως το λιμάνι, τότε η κυκλοφορία απαγόρευσης θα επεκταθεί και εκεί.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Δευτέρα ο δήμαρχος της πόλης, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, υπέβαλε αίτημα στον κ. Χαρδαλιά για άρση της κυκλοφορίας στην παραλιακή, καθώς πολλοί ήταν οι Θεσσαλονικείς που αψήφησαν τα μέτρα και βγήκαν για βόλτα ο ένας πάνω στον άλλον.

Το κλείσιμο της παραλίας ανακοίνωσε νωρίτερα στο Twitter ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστας.

«Μετά τις σημερινές εικόνες από τη γεμάτη Παραλία της Θεσσαλονίκης το κλείσιμό της είναι μονόδρομος. Συμφωνήσαμε με τον @konstzervas να προχωρήσουμε στο μέτρο αυτό με ισχύ από αύριο το μεσημέρι. Χρέος μας να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να διαφυλάξουμε την υγεία των συμπολιτών μας», έγραψε.

Εικόνες ντροπής στην παραλιακή της Θεσσαλονίκης

Όπως θα δείτε στο βίντεο του OPEN που ακολουθεί οι εικόνες είναι τουλάχιστον ντροπιαστικές, καθώς πολίτες βγήκαν κατά δεκάδες για τρέξιμο, άλλοι περπατούσαν με καφέδες στο χέρι και άλλοι έκαναν τη βόλτα τους σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Πότε θα βγούμε από το σπίτι; - Όλη η αλήθεια και τα 4 σενάρια για την επόμενη ημέρα