ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός στην Ελλάδα: Η χειρότερη μέρα μέχρι στιγμής - 7 νεκροί μέσα σε 24 ώρες

Κορονοϊός στην Ελλάδα: Η χειρότερη μέρα μέχρι στιγμής - 7 νεκροί μέσα σε 24 ώρες
INTIME NEWS

Κορονοϊός: Αυξάνεται ο αριθμός των θανάτων στην χώρα μας από τον κορονοϊό - 49 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Covid- 19 σε περίπου 15 ημέρες

Επτά νέοι θάνατοι σημειώθηκαν στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, ένα περίπου μήνα μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα. Πρόκειται για την πιο άσχημη ημέρα -μέχρι σήμερα- όσον αφορά την καταγραφή των νεκρών από τον κορονοϊό.

Οι νέοι θάνατοι ανέβασαν τον συνολικό αριθμό των ασθενών που υπέκυψαν από τον Covid – 19 στους 49, όπως ανέφερε σήμερα (31/3) , ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας.

Σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό, τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας είναι 102 και ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων της νόσου COVID-19 ανέρχεται σε 1.314.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των κρουσμάτων είναι και 20 μέλη πληρώματος πλοίου και, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, ελέγχθηκαν συνολικά 383 άτομα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για το ε/γ-ο/γ «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο βρίσκεται αρόδου, δηλαδή στο αγκυροβόλιο του λιμανιού του Πειραιά, από τις 21 Mαρτίου και είναι ελληνικών συμφερόντων. Το πλοίο μετέφερε άτομα διαφόρων εθνικοτήτων, μεταξύ των οποίων και 36 Έλληνες. Το πρώτο κρούσμα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» είναι ένας 72χρονος ναυτικός ελβετικής εθνικότητας που εργαζόταν στο πλοίο και στη συνέχεια συμπτώματα εκδήλωσαν και άλλοι δύο συνάδελφοί του. Στο πλοίο μετέβη κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να κάνει ιατρικό τεστ σε όλο το πλήρωμα και όλοι είναι σε καραντίνα.

Όσον αφορά τη γυναίκα από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Ριτσώνα που βρέθηκε θετική στον ιό μετά τη γέννηση του παιδιού της, γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών της. Ακόμη, όπως είπε, μία γυναίκα που ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου και η οποία διαμένει μαζί της εξετάστηκε και βρέθηκε αρνητική.

Μέχρι το απόγευμα της Τρίτης, όπως ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας, διασωληνωμένοι βρίσκονται 85 συμπολίτες μας, με μέση ηλικία τα 66 έτη. Δεκαεπτά είναι γυναίκες και εξήντα οκτώ είναι άνδρες. Από αυτούς, πενήντα επτά ασθενείς έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα. Έξι άτομα έχουν λάβει εξιτήριο από τις ΜΕΘ.

Εκ των 49 νεκρών, οι 37 είναι άνδρες. Η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 72 έτη.

Στη χώρα μας, μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί 16.732 επιδημιολογικά τεστ.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Χαρδαλιάς: Σε καραντίνα πέντε δήμοι

Ο Νίκος Χαρδαλιάς γνωστοποίησε πως τίθεται σε καραντίνα η δημοτική ενότητα της Μεσοποταμίας, ενώ αυστηροποιούνται τα μέτρα σε πέντε δήμους, τρεις στην Καστοριά και δύο στην Ξάνθη.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους Δήμους Καστοριάς, Ορεστίδος, Νεστορίου, Ξάνθης και Μύκης. Σε αυτές τις περιοχές θα απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 8 το βράδυ έως τις 8 το επόμενο πρωί.

Παράλληλα, αναστέλλονται τα εξής:

  • Παροχή βοήθειας σε άτομα που χρήζουν βοηθείας. Η βοήθεια θα παρέχεται από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».
  • Μετάβαση σε τελετή. Εξαιρούνται οι κηδείες, στις οποίες μπορούν να μεταβούν μόνο οι συγγενείς πρώτου βαθμού.
  • Σύντομη μετακίνηση για σωματική άσκηση ή βόλτα κατοικίδιου. Οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων θα έχουν τη δυνατότητα να πάνε τα πάνε βόλτα για μόλις 15 λεπτά πέριξ της κατοικίας τους.

Επίσης, ενημέρωσε πως ανεστάλη προληπτικά η λειτουργία δύο λαϊκών αγορών στον δήμο Ηλίου.

«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε τη σημερινή εικόνα έξω από τις τράπεζες, λέγοντας πως κάποιοι συμπολίτες μας δεν έχουν αντιληφθεί τον κίνδυνο που εκτίθενται τόσο εκείνοι όσοι και οι οικογένειες τους.

Τόνισε πως οι επόμενες ημέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, ότι ο Απρίλιος είναι ιδιαίτερα κρίσιμος και πως η κατάσταση είναι ρευστή και τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Θρίλερ στο Αλεξάνδρα: Γυναίκα από δομή προσφύγων πήγε να γεννήσει και βγήκε θετική

Σχετικές ειδήσεις