ΕΛΛΑΔΑ

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες φωτιά στη Ζάκυνθο - Υποψίες για εμπρησμό

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες φωτιά στη Ζάκυνθο - Υποψίες για εμπρησμό

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική το βράδυ της Παρασκευής για πυρκαγιά που ξέσπασε στην Ζάκυνθο μεταξύ των χωριών Έξω Χώρα – Μαριές

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου έσπευσαν από την πρώτη στιμή στο σημείο και επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς, οι οποίες ενισχύθηκαν με το πρώτο φως της ημέρας και εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες θα συνδράμουν και εναέρια μέσα.

Δείτε την επίσημη ενημέρωση της πυροσβεστικής:

Άμεση ήταν η κινητοποίηση και της Πολιτικής Προστασίας, της Αστυνομίας αλλά μελών της Εθελοντικής Ομάδας Λιθακιάς, που συνδράμουν τις προσπάθειες των πυροσβεστών.

Αν και κατά τις 03.20 η εικόνα της φωτιάς έδειξε να ηρεμεί σε σχέση με νωρίτερα, σε επιφυλακή βρίσκονται οι κάτοικοι των Μαριών, ενώ υπάρχουν πούλμαν από το ΚΤΕΛ Ζακύνθου προκειμένου σε περίπτωση εκκένωσης να συνδράμουν και να μεταφέρουν τον κόσμο σε ασφαλές σημείο. Τα αίτια που ξέσπασε η πυρκαγιά είναι άγνωστα αλλά ο Δήμαρχος Ζακύνθου έκανε αναφορά ότι θα μπορούσε να είναι και εμπρησμός.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery που ακολουθεί:

Δείτε επίσης το βίντεο:

Τι λένε οι κάτοικοι

Δείτε στο βίντεο της Ημέρας τι δηλώνουν κάτοικοι και Αρχές για την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε ανάμεσα σε Έξω Χώρα και Μαριές. Παρακολουθήστε και τις πρώτες εικόνες από την πύρινη λαίλαπα που κατέκαψε δέντρα και απείλησε σπίτια.

Πηγή: imerazante.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μαντλίν: Καταιγιστικές εξελίξεις! Εξετάζεται και τρίτη εξαφάνιση παιδιού