ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Πρώτος θάνατος μετανάστη στη χώρα μας σε δομή φιλοξενίας

Κορονοϊός: Πρώτος θάνατος μετανάστη στη χώρα μας σε δομή φιλοξενίας

Κορονοϊός - Όλες οι Ειδήσεις: Ο πρώτος θάνατος μετανάστη στη χώρα από κορονοϊό καταγράφηκε σήμερα.

Συγκεκριμένα, ο αιτών άσυλο προερχόταν από τη δομή φιλοξενίας της Μαλακάσας. Ήταν Αφγανός, 61 ετών και πατέρας δύο παιδιών.

Νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού.

Νωρίτερα όπως έγινε γνωστό μια γυναίκα 39 ετών κατέληξε στο νοσοκομείο Λαϊκό, λόγω των επιπλοκών του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε υποκείμενο νόσημα.

Εν τω μεταξύ στα 315 ανέρχονται τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Από αυτά τα 59 συνδέονται με γνωστές συρροές και 19 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 17228, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.

2783 (16.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7131 (41.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

68 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 16 (23.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

To 86.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 199 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 7 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 376 θανάτους συνολικά στη χώρα. 140 (37.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Φονικός Σεπτέμβριος – 107 νεκροί σε 26 μέρες

"Καλπάζει" τις τελευταίες εβδομάδες ο κορονοϊός στη χώρα μας. Σύμφωνα με τα στοιχεία τις πρώτες 26 ημέρες του Σεπτεμβρίου συνολικά 107 άνθρωποι πέθαναν από τον κορονοϊό την ώρα που τα κρούσματα σε καθημερινή βάση παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

Τον περασμένο Απρίλιο είχαν χάσει 90 άνθρωποι της ζωή τους από τον κορονοϊό, ωστόσο ο Σεπτέμβριος ξεπερνά δυστυχώς κατά πολύ το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη χώρα μας έχει φτάσει του 376.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αναδρομικά: Οι τελευταίες αλλαγές, τα «παραθυράκια» και οι εκπλήξεις (ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ)