ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα - Ειδήσεις: Σπάει το φράγμα των 1.000 - Επέλαση του κορονοϊού και ορατό lockdown

Κρούσματα σήμερα - Ειδήσεις: Σπάει το φράγμα των 1.000 - Επέλαση του κορονοϊού και ορατό lockdown
IN TIME

Έντονη είναι η ανησυχία ότι στη σημερινή επίσημη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ, τα κρούσματα θα ξεπεράσουν τα 1.000

Η χώρα μας μετράει λίγα 24ωρα από την εφαρμογή των νέων μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, κυριάκος Μητσοτάκης, στο διάγγελμά του, την προηγούμενη Πέμπτη (22/10).

Τα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ από το περασμένο Σάββατο, στις περιοχές που είναι ενταγμένες στα επίπεδα 3 και 4 του επιδημιολογικού χάρτη υγειονομικής ασφάλειας για την πανδημία του κορονοϊού, ήταν η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, καθώς και ο περιορισμός της κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες.

Υπάρχουν ωστόσο φόβοι ότι ο αριθμός των κρουσμάτων που θα ανακοινωθεί σήμερα από τον ΕΟΔΥ θα ξεπεράσει τα 1.000.

Αρκουμανέας: Πιθανόν σήμερα να ξεπεράσουμε τα 1.000 κρούσματα

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, μιλώντας στον realfm, δήλωσε ότι «Το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια έντονη αυξητική τάση, την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε φτάσει πάνω από 900, μέσα στην εβδομάδα το πιο πιθανό είναι να φτάσουμε σε τετραψήφιο, πάνω από 1.000 κρούσματα».

Ερωτηθείς αν θα γίνει σήμερα αυτό απάντησε «είναι αρκετά πιθανό να συμβεί σήμερα». «Το τελευταίο διάστημα είμαστε όλοι σε εγρήγορση, υπάρχει αυξητική τάση. Στο τέλος Ιουλίου ήμασταν στα 30 κρούσματα, φτάσαμε τα 350 και φύγαμε κάποια στιγμή από 300 και 400 την προηγούμενη εβδομάδα και φτάσαμε στην τάξη των 800-900. Αυτή η αυξητική τάση, δημιουργεί μια μεγάλη πίεση σε όλη τη χώρα, γίνονται πολλά τεστ και πρέπει να το τονίσουμε γιατί είναι αναλογικό. Έχουμε φτάσει να κάνουμε μέχρι και 25.000 τεστ την ημέρα σε όλη τη χώρα και στοχευμένα και γενικά», πρόσθεσε.

«Γίνονται τα τεστ για να εντοπίσουμε τους ασθενείς και να τους απομονώσουμε, ώστε τελικά να υπάρχει περιορισμός στη διασπορά της νόσου. Οι επόμενες
εβδομάδες θα είναι πολύ δύσκολες», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

«Η Θεσσαλονίκη έχει μια πολύ μεγάλη αύξηση το τελευταίο διάστημα, έχουμε τα Γιάννενα, τις Σέρρες, την Καστοριά. Είναι πολλές οι περιοχές και οι καινούργιες περιοχές που μπορεί να δούμε το επόμενο διάστημα. Βλέπουμε ότι οι πιο νέοι νοσούν πιο πολύ και είναι αυτοί που δίνουν μια πιο δυναμική τάση στην πανδημία. Η ανησυχία είναι αν σε 10-15 ημέρες δούμε αυτό να μεταφέρεται και στην τρίτη ηλικία, στο σπίτι στους ηλικιωμένους ή σε ευπαθείς ομάδες. Αυτή είναι η ανησυχία. Αυτό είναι που πρέπει να προσέξουν ειδικά οι νέοι, που κάποιοι νομίζουν ότι οι ίδιοι δεν νοσούν», υπογράμμισε.

«Θα είναι δύσκολες οι επόμενες ημέρες, γιατί κατ'αρχάς δεν βλέπουμε την αποτελεσματικότητα από την εφαρμογή των μέτρων, άρα θα έχουμε αυξητικές τάσεις στον αριθμό των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες», κατέληξε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Μείωση ωραρίου σε εστίαση και διασκέδαση εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι