ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: «Βόμβα» από Γώγο: Η Αττική πολύ κοντά σε lockdown όπως της Θεσσαλονίκης

Κορονοϊός: «Βόμβα» από Γώγο: Η Αττική πολύ κοντά σε lockdown όπως της Θεσσαλονίκης
Intime News

Σύμφωνα με τον καθηγητή το lockdown στη Θεσσαλονίκη επιβλήθηκε γιατί υπήρξε ξαφνική αύξηση των ασθενών που εισήλθαν στις ΜΕΘ

«Καμπανάκι» κινδύνου και για την Αττική έκρουσε ο καθηγητής Παθολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, ο οποίος μίλησε τόσο για τα νέα έκτακτα μέτρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή αλλά και για την μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού που παρουσίασαν τον τελευταίο καιρό η Θεσσαλονίκη και η Αττική.

Προειδοποιώντας ο ίδιος τόνισε στη συνέχεια ότι «είμαστε κοντά, ιδιαίτερα η Αττική, στο να γίνουμε "Θεσσαλονίκη"». Αλλά όπως είπε στη συνέχεια παρά την αύξηση των κρουσμάτων η Ελλάδα συνεχίζει να είναι ακόμα σε καλύτερη μοίρα σε σχέση με τις άλλες χώρες, «είμαστε από τις πιο σε καλύτερη κατάσταση χώρες της Ευρώπης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο καθηγητής άφησε να εννοηθεί ότι δεν αποκλείεται τα ισχύοντα μέτρα να πάρουν παράταση, καθώς στόχος είναι πλέον η ελάττωση της κυκλοφορίας των πολιτών προκειμένου να περιοριστεί και ο ιός. «Εξετάζουμε την αποτελεσματικότητα των μέτρων και τις καθημερινές παραμέτρους» ανέφερε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Εξηγώντας για το lockdown της Θεσσαλονίκης, στη συνέχεια, ο καθηγητής είπε ότι επιβλήθηκε γιατί υπήρξε ξαφνική αύξηση των ασθενών που εισήλθαν στις ΜΕΘ λόγω κορονοϊού. Σύμφωνα με τον ίδιο αν το ίδιο συμβεί και στην Αττική τότε «θα υποχρεωθούμε να κάνουμε lockdown».

Αναφορικά με το σύστημα Υγείας, ο καθηγητής τόνισε ότι είναι αρκετά επιβαρυμένο, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «χρειάζονται και άλλες ΜΕΘ», όπως και εξειδικευμένο προσωπικό, προσλήψεις και εκπαίδευση.

Μπορεί και τα Χριστούγεννα να χρειαστεί να υπάρξουν μέτρα. Αν τα μέτρα τηρηθούν μπορεί να γλιτώσουμε. Τέλος ο κ. Γώγος τόνισε μάλιστα ότι μέχρι το Μάρτη μπορεί να χρειαστεί μια τήρηση μέτρων. Πολλά από τα μέτρα θα παραταθούν μέχρι τότε. Με το κλείσιμο που γίνεται τώρα, υπάρχει ελπίδα να ανοίξει η εστίαση σε ένα μήνα, είπε κλείνοντας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ο εφιάλτης επέστρεψε: Τρομοκράτες «αιματοκύλησαν» τη Βιέννη – Τζιχαντιστής ο νεκρός δράστης