ΕΛΛΑΔΑ

Κοζάνη: Σε αργία ο ιερέας που χτύπησε ηλικιωμένο (video)

Κοζάνη: Σε αργία ο ιερέας που χτύπησε ηλικιωμένο (video)

Υποστήριξε πως ο πολίτης είναι γνωστός τους και πως βλαστήμησε τα Θεία.

Το γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο από την Κοζάνη που δείχνει ιερέα να χαστουκίζει πολίτη στη μέση του δρόμου.

Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο, ο ιερέας από την Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης τέθηκε σε αργία, μετά από άμεση παρέμβαση της Μητρόπολης. Ο ιερέας υποστήριξε πως ο άνδρας τον οποίο χαστούκισε είναι γνωστός του και πως προχώρησε σε αυτή του την πράξη γιατί βλαστήμησε τα Θεία.

Ο εν λόγω ιερέας είχε απασχολήσει αρνητικά την επικαιρότητα το Πάσχα του 2009, όταν συνελήφθη με τις κατηγορίες της απόπειρας βιασμού και της ασέλγειας σε ανήλικο (στο Βατερό, όπου λειτουργούσε τότε), ενώ είχε προφυλακιστεί με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος, ενώ το 2016 καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκισης (εξαγοράσιμη ποινή) από το Μικτό Εφετείο Κοζάνης για την κατηγορία της απόπειρας βιασμού, αλλά αθωώθηκε για εκείνη της ασέλγειας σε ανήλικο. Ο ίδιος, τότε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, επρόκειτο να προσφύγει και στον Άρειο Πάγο.

Έκτοτε δεν έχει γίνει γνωστό εάν υπήρξε αθωωτική απόφαση του Αρείου Πάγου ή όχι, με τις πρώτες πληροφορίες του Kozanimedia από πηγές προσκείμενες στη Μητρόπολη να αναφέρουν ότι «έχει κλείσει η υπόθεση δικαστικά και δεν υπάρχει θέμα».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Πέτσας: Δεν αποκλείεται καθολικό lockdown