ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα: Υπό το φόβο νέου εφιαλτικού ρεκόρ - Θα αγγίξουν τις 4.000;

Κρούσματα σήμερα: Υπό το φόβο νέου εφιαλτικού ρεκόρ - Θα αγγίξουν τις 4.000;
INTIME NEWS

Κρούσματα σήμερα: Διανύουμε ίσως την πιο κρίσιμη εβδομάδα του δεύτερου κύματος του φονικού κορονοϊού, με αρνητικά ρεκόρ να διαδέχονται το ένα, το άλλο. 

Ήδη, τα διαγνωσμένα κρούσματα κορονοϊού έχουν ξεπεράσει τις 76.000, ενώ οι νεκροί ανέρχονται σε 1.165. Την Δευτέρα, «έσπασε» ξανά το ρεκόρ των διασωληνωμένων, οι οποίοι ανέρχονται σε 400, με τους υγειονομικούς να δίνουν «μάχη» στα νοσοκομεία της χώρας.

Τις τρεις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκε μία μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων, καθώς το Σαββατοκύριακο πραγματοποιούνται μειωμένα test. Σήμερα, Τρίτη τα test θα είναι αυξημένα και όλοι αναμένουν με αγωνία τη σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι πάνω από 3.000.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη τα κρούσματα έσπασαν το φράγμα των 3.000, καθώς εντοπίστηκαν 3.316 νέα, με τους λοιμωξιολόγους να τονίζουν ότι τα κρούσματα και οι νεκροί δεν θα πέσουν τις επόμενες μέρες.

Παγώνη στο Newsbomb.gr:« Το σύστημα υγείας καταρρέει, χρειάζεται βοήθεια, τα κρεβάτια είναι ελάχιστα»

Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Ματίνα Παγώνη κάνει έκκληση μέσω το Newsbomb.gr σε όλους να παραμείνουν στα σπίτια τους, χωρίς να έρχονται σε επαφή με άλλες οικογένειες.

«Το ποσοστό των ασυμπτωματικών κρουσμάτων είναι πολύ μεγάλο. Κάνω έκκληση σε όλους τους πολίτες, να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μην έρχονται σε επαφή με άλλες οικογένειες».

Όσον αφορά πότε θα έχουμε μείωση των κρουσμάτων τόνισε, πως θα δούμε μια σταθεροποίηση από το Σάββατο, ωστόσο θα έχουμε αύξηση νεκρών και διασωληνωμένων τις επόμενες ημέρες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

SMS στο 13033: Αυτοί οι κωδικοί «καταργούνται» μετά τις 9 το βράδυ