ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα: Σε κρίσιμη κατάσταση η Λάρισα - Στα όρια νοσοκομεία και ιατρονοσηλευτικό προσωπικό

Κρούσματα σήμερα: Σε κρίσιμη κατάσταση η Λάρισα - Στα όρια νοσοκομεία και ιατρονοσηλευτικό προσωπικό
INTIME

Κρούσματα σήμερα: Αγωνία για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη Λάρισα, καθώς τα κρούσματα που καταγράφονται είναι σταθερά και σε καθημερινή βάση σε υψηλό αριθμό.

Η πανδημία καλπάζει στη Λάρισα, όπου την Τετάρτη 18/11 καταγράφηκαν 207 νέα κρούσματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, η Λάρισα είναι η τρίτη κατά σειρά περιοχή με τα περισσότερα ημερήσια κρούσματα, μετά τη Θεσσαλονίκη, με 905 και την Αττική, με 564 καταγεγραμμένα περιστατικά τις τελευταίες 24 ώρες.

Για την κρισιμότητα της κατάστασης ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, κατά την επίσκεψή του στη Λάρισα, ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πίεση που δέχεται το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας είναι ισχυρή, καθώς είναι πλήρης όχι μόνο η ΜΕΘ αλλά και η μονάδα με τα βαριά περιστατικά στους θαλάμους αρνητικής πίεσης.

«Εχουμε 17 βαριά περιστατικά στους 17 θαλάμους αρνητικής πίεσης που έχουμε και 14 ασθενείς στην ΜΕΘ στα 14 κρεβάτια που διαθέτουμε για περιστατικά covid» υπογράμμισε ο διευθυντής, σημειώνοντας ότι ήρθαν επικουρικοί ιατροί, ωστόσο ο καθαρός αριθμός των γιατρών που δούλευαν πέρσι και φέτος στην ΜΕΘ είναι ο ίδιος, «παρά το γεγονός ότι τώρα πρέπει να αντιμετωπιστεί μια ιστορική υγειονομική κρίση με την πανδημία του κορονοιού».

Αποτέλεσμα όλης αυτής της κατάστασης είναι ότι πλέον αναγκάζονται να προσφύγουν στην διακομιδή των νέων περιστατικών σε άλλα νοσοκομεία. «Οι διακομιδές είναι μια δύσκολη και επίπονη διαδικασία» τόνισε ο διευθυντής της ΜΕΘ και για τους ασθενείς και για το νοσοκομείο και επεσήμανε ότι θα μπορούσε να βρεθεί άλλη λύση.

«Αν είχε βρεθεί προσωπικό και αναπνευστήρες θα μπορούσαν με πολύ προσπάθεια να βρεθούν και λύσεις εκτός ΜΕΘ, όπως γινόταν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, την ώρα που βρίσκονταν υπό μεγάλη πίεση» υποστήριξε ο διευθυντής της ΜΕΘ στο νοσοκομείο της Λάρισας, επισημαίνοντας ότι θα «έπρεπε να είχαμε καλύτερο σχεδιασμό συνολικά».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: «Φλέγεται» από τα κρούσματα η Βόρεια Ελλάδα - Τα νέα μέτρα που έρχονται