ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός-Λάρισα: Συγκίνησε ο διευθυντής ΜΕΘ - 80χρονος αποχαιρέτησε με βιντεοκλήση τους δικούς του

Κορονοϊός-Λάρισα: Συγκίνησε ο διευθυντής ΜΕΘ - 80χρονος αποχαιρέτησε με βιντεοκλήση τους δικούς του

Κορονοϊός: Πολύ κοντά σε εικόνες Θεσσαλονίκης φαίνεται πώς είναι η Λάρισα όπου οι γιατροί καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να κρατήσουν τους ασθενείς στη ζωή.

Το γενικό νοσοκομείο Λάρισας έχει μετατραπεί αποκλειστικά σε νοσοκομείο για Covid-19 περιστατικά, αφού δε νοσηλεύει και δεν εξετάζει άλλα περιστατικά, τα οποία διοχετεύονται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο.

Οι κλίνες ΜΕΘ είναι γεμάτες, με τους γιατρούς να δημιουργούν απλές κλίνες σε ΜΕΘ, προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στην αυξημένη εισαγωγή ασθενών.

Ο Απόστολος Κομνός, διευθυντής της ΜΕΘ του γενικού νοσοκομείου Λάρισας μίλησε στο Mega όπου περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί. Μάλιστα ο κ. Κομνός «λύγισε» όταν ανφέρθηκε σε έναν 80χρονο ασθενή δεν ήθελε να διασωληνωθεί.

«Μου ζήτησε να επικοινωνήσει με την οικογένειά του για να τους αποχαιρετήσει», είπε με σπασμένη φωνή ο κ. Κομνός. «Τους αποχαιρέτησε έναν έναν με βιντεοκλήση», είπε και πρόσθεσε: «Ευτυχώς ακόμα δεν χάθηκε και ελπίζουμε να μην χαθεί».

Ο κ. Κομνός ανέφερε ακόμα ότι: «Το νοσοκομείο έχει διαθέσει 123 κλίνες για περιστατικά Covid-19 και 24 κλίνες ΜΕΘ. Έχουμε φτάσει στα όριά μας. Θα λειτουργήσουμε με τη βοήθεια των συναδέλφων μας που θα μας συνδράμουν, άλλες 5 κλίνες μέσα στο Σαββατοκύριακο. Και στη Λαμία μέσα στο Σαββατοκύριακο θα ανοίξουν άλλες 5 κλίνες. Από τα άλλα νοσοκομεία δεν υπάρχει φως».

Ο κ. Κομνός επισήμανε ότι θα διατεθούν συνολικά 176 κλίνες για ασθενείς Covid-19, την ώρα που οι ιστορίες ασθενών που είναι σε κρίσιμη κατάσταση συγκινούν.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάτε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Τριψήφιος αριθμός σε 8 Περιφέρειες - «Έκρηξη» σε Θεσσαλονίκη και Αττική