ΕΛΛΑΔΑ

Πέντε δώρα που αξίζει να κάνεις φέτος στον εαυτό σου αν λατρεύεις τη ζαχαροπλαστική

Πέντε δώρα που αξίζει να κάνεις φέτος στον εαυτό σου αν λατρεύεις τη ζαχαροπλαστική

Είτε λατρεύεις να απολαμβάνεις τα γλυκά, είτε να τα φτιάχνεις, οφείλεις να παραδεχθείς ότι η τέχνη των γλυκών, δηλαδή η ζαχαροπλαστική, σε έχει «κερδίσει».

Αν άρχισες δε να κάνεις τις πρώτες σου απόπειρες στη ζαχαροπλαστική τους τελευταίους μήνες, δεν είσαι ο μόνος ή η μόνη. Μένοντας περισσότερο σπίτι, όλο και πιο πολλοί ήταν εκείνοι οι οποίοι φόρεσαν τις ποδιές μαγειρικής τους και μπήκαν στις κουζίνες τους για να καταπιαστούν με γλυκές δημιουργίες και με απολαυστικά αρτοποιήματα, ακολουθώντας παραδοσιακές, αλλά και περισσότερο «ψαγμένες» συνταγές από όλο τον κόσμο.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που «κόλλησες» με τη ζαχαροπλαστική, που σου αρέσει συνεχώς να πειραματίζεσαι, που θέλεις να αναβαθμίσεις την κουζίνα σου ή που ονειρεύεσαι να ετοιμάσεις γλυκές δημιουργίες επαγγελματικού επιπέδου αυτές τις γιορτές, έχεις κάθε λόγο να κάνεις στον εαυτό σου ένα δώρο που μπορεί να σε μετατρέψει σε μετρ στη ζαχαροπλαστική.

Ιδού, λοιπόν, πέντε συσκευές και tech είδη που αξίζει να προσφέρεις σε εσένα, αν λατρεύεις τη ζαχαροπλαστική, αν σου αρέσει να περιποιείσαι και να εκπλήσσεις γευστικά τους ουρανίσκους των αγαπημένων σου και κυρίως, αν επιθυμείς να αναπτύξεις τώρα τις ικανότητές σου στη μαγειρική.

Λαχταριστό και φρεσκοψημένο ψωμί κάθε στιγμή

Γιατί να κάνεις στον εαυτό σου δώρο έναν αρτοπαρασκευαστή, όταν μπορείς να φτιάξεις ψωμί και με τα χεράκια σου; Διότι στη ζωή και τη ζαχαροπλαστική, οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Βλέπεις, με έναν σύγχρονο αρτοπαρασκευαστή θα ετοιμάζεις σε λίγα λεπτά λαχταριστό, φρέσκο ψωμί διαφορετικών ειδών, ανάλογα με τα γούστα σου: Από αλμυρό μέχρι γλυκό ψωμί και από ψωμί χωρίς γλουτένη μέχρι μαύρο ψωμί. Το καλύτερο είναι όμως, πως θα μπορείς να απολαμβάνεις την κόρα, όπως ακριβώς τη θέλεις, μιας και οι αρτοπαρασκευαστές σήμερα, σου προσφέρουν πολλές και διαφορετικές επιλογές για το ροδοκοκκίνισμά της. Φυσικά, ένας αρτοπαρασκευαστής δεν περιορίζεται μόνο σε όσα αποκαλύπτει η ονομασία του, αφού με αυτόν, μπορείς επίσης να ετοιμάσεις λαχταριστές δημιουργίες με είδη όπως τα ζυμαρικά, η πίτσα και τα δημητριακά. Με λίγα λόγια, με τον αρτοπαρασκευαστή σου και το νόστιμο ψωμί σου θα φτιάξεις και το τσουρέκι σου, αλλά και τη ζύμη για την πίτσα σου θα ετοιμάσεις.

Must try: Το τι θα ετοιμάσεις αυτές τις γιορτές με τον αρτοπαρασκευαστή σου, εξαρτάται από τις γευστικές σου προτιμήσεις. Ωστόσο, εκτός από το παραδοσιακό Χριστόψωμο, μπορείς επίσης να εμπλουτίσεις το γιορτινό μενού με μερικές πιο γλυκές και ιδιαίτερες συνταγές. Ψωμί με κανέλα, ψωμί με σταφίδες και μοσχοκάρυδο και φυσικά, το sourdough bread -δηλαδή ψωμί με προζύμι- που όλοι φτιάχνουν και «ανεβάζουν» στα social media τους τελευταίους μήνες.

Έτσι θα έχεις στο λεπτό και αφράτες κρέμες και δεμένες ζύμες

Ζαχαροπλάστης δίχως μίξερ χειρός, δεν γίνεται. Βάλε, λοιπόν, στη φετινή λίστα δώρων σου και ένα μίξερ. Φρόντισε απλώς να είναι εργονομικό και σχετικά ελαφρύ, ώστε να το κρατάς άνετα, αλλά να έχει και αρκετές ταχύτητες, ώστε να έχεις πιο γρήγορα και σωστά το αποτέλεσμα που θέλεις, να έχεις δηλαδή στο λεπτό αφράτες κρέμες, αλλά και δεμένες ζύμες, κάθε υφής. Τι άλλο πρέπει να προσέξεις στο μίξερ χειρός που θα πάρεις; Να διαθέτει ανοξείδωτους αναδευτήρες και ενδεχομένως γάντζους και να μπορεί να σου εξασφαλίζει το τέλειο αποτέλεσμα, ακόμα και με τις πιο σκληρές ζύμες!

Η ζαχαροπλαστική θέλει την ακρίβειά της

Αν υπάρχει ένας βασικός κανόνας στη ζαχαροπλαστική που όλοι καλούμαστε να τηρούμε, αν θέλουμε να έχουμε ένα άψογο αποτέλεσμα κάθε φορά, είναι η ακρίβεια. Αυτός είναι ο λόγος που όλοι οι ζαχαροπλάστες και οι pastry chefs, έχουν πάντα μία ζυγαριά κουζίνας -και δη ψηφιακή- δίπλα τους. Μία ηλεκτρονική ζυγαριά αποτελεί σήμερα ένα βασικό εργαλείο για κάθε κουζίνα, ειδικά για εκείνους που δεν «το έχουν» να υπολογίζουν μόνοι τους τις δοσολογίες της κάθε συνταγής. Κάνε, λοιπόν, στον εαυτό σου δώρο μια ζυγαριά, για να νιώθεις μεγαλύτερη σιγουριά σε κάθε δημιουργική σου απόπειρα στην κουζίνα. Θα σε βοηθάει να υπολογίζεις με απόλυτη ακρίβεια τα γραμμάρια και να μην πέφτεις ποτέ έξω με τη δοσολογία.

Ο σταθερός σύμμαχος που θα κάνει τη διαφορά

Καλά τα μίξερ χειρός όμως, αν θέλεις να απογειώσεις τις μαγειρικές σου ικανότητες, τότε καλό είναι να εξοπλίσεις τώρα την κουζίνα σου και με ένα επιτραπέζιο μίξερ. Θα αποτελέσει έναν πολύτιμο σύμμαχό σου στην κουζίνα, ενώ θα σου επιτρέπει να αφήνεις τη φαντασία σου ελεύθερη για να δημιουργείς λαχταριστές γλυκές συνταγές, επαγγελματικού επιπέδου. Φρόντισε απλώς να σιγουρευτείς πως το μίξερ που θα βάλεις στη φετινή λίστα δώρων σου, θα διαθέτει ισχυρό μοτέρ, πάνω από τέσσερις ταχύτητες, περιστρεφόμενο κάδο με προστατευτικό κάλυμμα και μεταξύ άλλων, χτυπητήρια ανάμειξης και ζύμωσης, που θα σου επιτρέπουν να ετοιμάζεις εύκολα κάθε συνταγή. Πάνω από όλα όμως, φρόντισε να κάνεις μία αξιόπιστη επιλογή, που θα σου προσφέρει ασφάλεια και σταθερότητα.

Πηγαίνοντας τη ζαχαροπλαστική σε επαγγελματικό level

Τέλος, αν θέλεις να πας την ενασχόλησή σου με τη ζαχαροπλαστική στο σπίτι σε ένα πιο επαγγελματικό επίπεδο το 2021, τότε πιθανότατα γνωρίζεις πως χρειάζεσαι ένα πολυμίξερ ή μία κουζινομηχανή. Όλοι οι αγαπημένοι σου σεφ τα έχουν πάντα δίπλα τους στα βίντεο που παρακολουθείς στο YouTube και αφού μπορείς να τα αποκτήσεις και εσύ, γιατί να μην το κάνεις; Οι επιλογές είναι πολλές, αλλά θα κάνεις τη δική σου με βάση το budget σου και φυσικά, το πόσο πολύ θέλεις να εξελιχθείς στη ζαχαροπλαστική. Ουσιαστικά ένα σύγχρονο πολυμίξερ και μία κουζινομηχανή, θα σε βοηθούν να εξοικονομείς ενέργεια και χρόνο, κόβοντας, τρίβοντας και αναμειγνύοντας ό,τι θέλεις και θα σου επιτρέπουν να έχεις τον απόλυτο έλεγχο στην επεξεργασία των υλικών σου, σε κάθε συνταγή.

Κάνε, λοιπόν, τη διαδικτυακή έρευνα αγοράς σου στο www.kotsovolos.gr και προμηθεύσου άμεσα με click away τον εξοπλισμό που θα σε βοηθήσει να γίνεις expert στη ζαχαροπλαστική το νέο έτος. Ό,τι χρειάζεσαι για να αρχίσεις να δημιουργείς τις πιο γλυκές ιστορίες με λαχταριστά αριστουργήματα, απέχει μόλις ένα «κλικ» από το σπίτι σου!

Και αν ψάχνεις ακόμα δώρο για εσένα ή τους αγαπημένους σου ρίξε μια ματιά στο gift finder του Κωτσόβολου.