ΕΛΛΑΔΑ

Οι πρωινές, γιορτινές αναμνήσεις που αξίζει να δημιουργούμε αυτά τα Χριστούγεννα

Οι πρωινές, γιορτινές αναμνήσεις που αξίζει να δημιουργούμε αυτά τα Χριστούγεννα

Οι χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις είναι οι πιο έντονες και οι πιο γλυκές και οι περισσότερες από αυτές, περιστρέφονται κυρίως γύρω από μυρωδιές και γεύσεις που μας συντροφεύουν από τα παιδικά μας χρόνια, μέχρι σήμερα.

Μπορεί φέτος να μην γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα γύρω από ένα πολύ μεγάλο γιορτινό τραπέζι όμως, θα περάσουμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι. Το γεγονός, βέβαια, πως θα μείνουμε περισσότερο εντός, δεν σημαίνει ότι δεν θα έχουμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε νέες, όμορφες γιορτινές αναμνήσεις με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Μπορούμε εύκολα να τα καταφέρουμε, αρκεί να εντάξουμε στο εορταστικό μας πρόγραμμα μια νέα, ιδιαίτερη και δη, γευστική συνήθεια.

Ποιος από εμάς δεν θυμάται, άλλωστε, με συγκίνηση τα πρωινά των γιορτών, τα πρωινά εκείνα που δίχως έγνοιες και υποχρεώσεις, όλοι μαζί απολαμβάναμε από τη ζεστασιά του σπιτιού μας τον πρωινό μας καφέ, τα γλύκα μας ροφήματα και τα εδέσματα που έκαναν εκείνες τις ημέρες ακόμη πιο ξεχωριστές;

Τις ημέρες που έρχονται και κατά τη διάρκεια των οποίων, λοιπόν, θα απολαύσουμε το σπίτι χωρίς το άγχος των emails και της τηλεργασίας, θα αξιοποιήσουμε τον ελεύθερο χρόνο που θα έχουμε στη διάθεσή μας για να «χτίσουμε» νέες αναμνήσεις και θα το κάνουμε, δίνοντας έμφαση στα οικογενειακά πρωινά, επενδύοντας δηλαδή και φέτος στις γεύσεις!

Οι συνήθειες που θα δώσουν ώθηση στα χριστουγεννιάτικα πρωινά στο σπίτι

Τι μπορούμε να κάνουμε για να δώσουμε μία γλυκιά ώθηση στα πρωινά των φετινών γιορτών; Να οργανώσουμε ένα οικογενειακό brunch επαγγελματικού επιπέδου στο σπίτι, γεμίζοντας τις κούπες μας με καφέ και απολαμβάνοντας φρεσκοστυμμένους χυμούς, smoothies και avocado toasts. Κάποια πρωινά, μπορούμε επίσης να φροντίσουμε να φέρουμε την οικογένεια γύρω από το τραπέζι για ένα απολαυστικό πρωινό, μια συνήθεια που θα μας θυμίσει ξανά την αξία του να επικοινωνούμε ουσιαστικά.

Μία ακόμη ιδιαίτερη πρωινή, σπιτική συνήθεια που μπορεί να δώσει ώθηση στις στιγμές μας αυτές τις γιορτές, είναι το να δοκιμάσουμε να ξεκινάμε τις ημέρες μας, ετοιμάζοντας όλοι μαζί νόστιμες δημιουργίες στην κουζίνα μετά το πρωινό μας ή να μοιραζόμαστε στιγμές γέλιου. Τι θα λέγατε να απολαμβάνατε όλοι μαζί τα πρωινά σας στο σαλόνι παρακολουθώντας κλασικές, χριστουγεννιάτικες ταινίες ή στην περίπτωση που είστε πιο… τολμηροί, να ξεκινούσατε την ημέρα σας με μία γιορτινή playlist με χριστουγεννιάτικα τραγούδια από όλο τον κόσμο, που θα σας συνοδεύουν την ώρα του γιορτινού πρωινού;

Για να συμβούν όλα τα παραπάνω, το μόνο που θα χρειαστεί να κάνουμε, είναι να εξοπλιστούμε με θετική διάθεση και φαντασία και να προσθέσουμε στη λίστα με τα δώρα που θα ανταλλάξουμε, μερικές κουζινικές προσθήκες, δηλαδή προϊόντα που θα βάλουν επιπλέον γεύση στα πρωινά των φετινών γιορτών και του φετινού χειμώνα!

Από τους απαραίτητους καφέδες και ροφήματα που αξίζουν μια θέση στα ντουλάπια της κουζίνας και τις κούπες μας, στις συσκευές που θα μας βοηθήσουν να απολαμβάνουμε καφέ επαγγελματικού επιπέδου στο σπίτι, δηλαδή τις απαραίτητες συσκευές φραπέ, τους βραστήρες, τις συσκευές για αφρόγαλα, τους μύλους άλεσης καφέ, τα ηλεκτρικά μπρίκια για ελληνικό καφέ, τις καφετιέρες φίλτρου και τις μηχανές espresso. Όσο για το οικογενειακό brunch στο σπίτι, οι μηχανές για smoothies, οι τοστιέρες, οι φρυγανιέρες και οι αποχυμωτές, αποτελούν τις απαραίτητες προσθήκες στη φετινή, λίστα δώρων μας, που θα «απογειώσουν» τις στιγμές εντός.

Αρκούν μερικές απλές συνήθειες, λοιπόν, για να δημιουργήσουμε νέες αναμνήσεις με τους αγαπημένους μας, ακόμη και αν δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε, ακόμη και αν βρισκόμαστε στο σπίτι από το πρωί μέχρι το βράδυ. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως τα σπίτια μας έχουν μετατραπεί πλέον στα προσωπικά μας «καταφύγια» και ότι πολλές από τις συνήθειες που υιοθετήσαμε τους τελευταίους μήνες, θέλουμε να παραμείνουν στη ζωή μας, όπως για παράδειγμα το να ετοιμάζουμε νόστιμες συνταγές με τα χεράκια μας και να εξελίσσουμε τις μαγειρικές μας δεξιότητες.

Ετοιμάζουμε σήμερα κιόλας τη λίστα με τα δώρα μας, από το gift finder του Κωτσόβολου, κάνουμε τα γιορτινά πρωινά ακόμη πιο γευστικά και μέσα από νέες και γλυκές γεύσεις και μυρωδιές, δημιουργούμε νέες, πολύτιμες αναμνήσεις με τους αγαπημένους μας, αναμνήσεις που θα μας συντροφεύσουν για πολλά χρόνια!