ΕΛΛΑΔΑ

Οι στόχοι της νέας χρονιάς που θα δώσουν ώθηση στην καθημερινότητα μας

Οι στόχοι της νέας χρονιάς που θα δώσουν ώθηση στην καθημερινότητα μας

Κάθε χρόνο αυτή την εποχή, εκτός από τα δώρα που θα κάνουμε στους αγαπημένους μας, οι περισσότεροι από εμάς αφιερώνουμε λίγο χρόνο στο να θέσουμε τους στόχους για τη χρονιά που έρχεται.

Ειδικότερα φέτος, έπειτα από όλα όσα βιώσαμε, έχουμε περισσότερη ανάγκη να δούμε το αύριο με περισσότερη αισιοδοξία και να πραγματοποιήσουμε ενδεχομένως, όλα όσα δεν καταφέραμε να κάνουμε το 2020.

Ποιοι είναι, λοιπόν, οι στόχοι που αξίζει να θέσουμε για το 2021; Σίγουρα η λίστα του καθενός διαφέρει, ανάλογα με τις επιθυμίες, τις ανάγκες και τις προτεραιότητές του. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι κοινοί στόχοι τους οποίους σίγουρα αξίζει να θέσουμε, στόχοι που υπόσχονται να κάνουν την καθημερινότητά μας περισσότερο ωφέλιμη. Ας τους ανακαλύψουμε, λοιπόν, έναν προς έναν.

Θα βάλουμε σε πρώτο πλάνο την οικογένεια και τους φίλους μας

Αν υπάρχει κάτι το οποίο αντιληφθήκαμε το περασμένο έτος, είναι ότι κάθε ευκαιρία να δούμε από κοντά τα αγαπημένα μας πρόσωπα, να τα αγκαλιάσουμε και να μιλήσουμε μαζί τους, είναι μοναδική. Το 2021, λοιπόν, θα φροντίσουμε να επενδύσουμε ουσιαστικά στους ανθρώπους που έχουμε γύρω μας, στα άτομα που μας αγαπούν και νοιάζονται για εμάς και η επαφή με τα οποία, μας έλειψε τόσο πολύ τους προηγούμενους μήνες.

Θα διευρύνουμε τους ορίζοντές μας ταξιδεύοντας

Το 2020 ήταν αναμφίβολα η χρονιά που ταξιδέψαμε λιγότερο. Το νέο έτος και αν φυσικά μας το επιτρέψουν οι συνθήκες στη ζωή μας, θα ταξιδέψουμε και θα διευρύνουμε ακόμη περισσότερο τους ορίζοντές μας. Ακόμη και αν για την ώρα δεν μπορούμε να κάνουμε μεγάλα σχέδια για μελλοντικά ταξίδια, έχουμε τη δυνατότητα να οργανώσουμε μία ιδιαίτερη απόδραση σε κάποια χώρα του εξωτερικού. Θα ξεκινήσουμε επιλέγοντας τους προορισμούς στους οποίους θα θέλαμε να ταξιδέψουμε, θα μελετήσουμε τις ταξιδιωτικές τάσεις της νέας χρονιάς για να ανακαλύψουμε εκείνη που ταιριάζει καλύτερα σε εμάς και αφού καταλήξουμε σε έναν προορισμό, θα καταγράψουμε τα απαραίτητα. Δηλαδή, τα καταλύματα στα οποία θέλουμε να μείνουμε, τις δραστηριότητες που θέλουμε να κάνουμε και τα αξιοθέατα που θέλουμε να ανακαλύψουμε. Έτσι, όταν φτάσει η στιγμή να ταξιδέψουμε ξανά με άνεση, θα είμαστε σχεδόν έτοιμοι για… απογείωση.

Θα φροντίσουμε περισσότερο την υγεία και την ευεξία μας

Πρόκειται ενδεχομένως για τον πιο σημαντικό στόχο στη λίστα μας, έναν στόχο που σχεδόν κάθε χρόνο θέτουμε, αλλά συχνά δεν τηρούμε. Για να εκπληρώσουμε αυτόν τον στόχο, θα χρειαστεί να αλλάξουμε προς το καλύτερο ορισμένες διατροφικές μας συνήθειες, υιοθετώντας ενδεχομένως μια πιο υγιεινή, διατροφή και πάνω από όλα, να κάνουμε την καθημερινή άσκηση τρόπο ζωής ή να βελτιώσουμε τις αθλητικές μας επιδόσεις. Για εκείνους που δεν «το έχουν» με τη γυμναστική, ο συγκεκριμένος στόχος φαντάζει ενδεχομένως ολίγον τι δύσκολος όμως, τα καλά νέα είναι πως σήμερα έχουμε στη διάθεσή μας όλη την τεχνολογία που χρειαζόμαστε για να τον πετύχουμε.

Αυτός είναι ο λόγος που αξίζει να κάνουμε στον εαυτό μας δώρο αυτές τις γιορτές μερικά tech gadgets και fitness εργαλεία, που θα μας βοηθήσουν να εκπληρώσουμε τον στόχο μας και να μείνουμε πιστοί σε αυτόν, είτε επιλέξουμε την άσκηση εκτός σπιτιού, είτε τη γυμναστική σο σπίτι. Ένα σύγχρονο smartwatch θα αποτελέσει αναμφίβολα έναν πολύτιμο σύμμαχό για εμάς, σε κάθε προπόνηση. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές ακόμη αποτελεσματικές και πρωτότυπες επιλογές που μπορούμε να κάνουμε προς αυτή την κατεύθυνση.

Εξοπλίζοντας, για παράδειγμα, το σπίτι μας με μία σύγχρονη, ψηφιακή ζυγαριά μπάνιου, με είδη για μυϊκή ενδυνάμωση, όπως σχοινάκια άλματος, βαράκια, ελατήρια χεριών, λάστιχα, μπάλες γυμναστικής και δίσκους ισορροπίας και φυσικά, με όργανα και συσκευές για άσκηση, όπως ποδήλατα γυμναστικής και διαδρόμους, ελλειπτικά, πάγκους και κωπηλατικές, θα μετατρέψουμε εύκολα το σπίτι μας σε ένα κέντρο άσκησης και ευεξίας. Μια online ματιά στον Κωτσόβολο είναι αρκετή για να εξοπλιστούμε τώρα καταλλήλως.

Για εκείνους, βέβαια, που βαριούνται εύκολα τη γυμναστική και είναι σχεδόν σίγουροι εκ των προτέρων ότι ενδεχομένως… δεν θα μείνουν πιστοί στον στόχο τους να γίνουν λίγο πιο fit το 2021, το Nintendo Ring Fit Adventure Game Switch αποτελεί την ιδανική επιλογή που αξίζει να κάνουν δώρο στον εαυτό τους, αυτές τις γιορτές. Πρόκειται για ένα νέο είδος παιχνιδιού χάρη στο οποίο, το γυμναστήριο συναντά την περιπέτεια και τη διασκέδαση. Ουσιαστικά, παίζοντας καθημερινά με το Nintendo Ring Fit Adventure Game Switch και μέσα από διαφορετικές ρουτίνες προπόνησης, γυμνάζουμε διαφορετικά μέρη του σώματός μας και ταυτόχρονα, διασκεδάζουμε.

Όσο ζούμε, είναι σημαντικό να μαθαίνουμε και να εξελισσόμαστε. Μπορεί τα νέα δεδομένα στη ζωή μας, λοιπόν, να καθυστέρησαν την εκπλήρωση αρκετών μας στόχων, όμως το 2021, θα προσπαθήσουμε να πάμε ένα βήμα μπροστά, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις μας και εξελίσσοντας τις δεξιότητες μας. Ένα νέο χόμπι ή μια σειρά από online μαθήματα και σεμινάρια, μπορούν να μας βοηθήσουν να εξελιχθούμε, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Θα ισορροπήσουμε ανάμεσα στην επαγγελματική και την προσωπική μας ζωή

Τέλος, ένας στόχος που σίγουρα αξίζει να θέσουμε το 2021, είναι το να καταφέρουμε να βρούμε την κατάλληλη για εμάς ισορροπία ανάμεσα σε προσωπική και επαγγελματική ζωή. Τους περασμένους μήνες, περάσαμε πολύ χρόνο πάνω από τους υπολογιστές μας και ενδεχομένως, εργαστήκαμε πολύ περισσότερο για να φέρουμε εις πέρας τα καθημερινά deadlines. Το 2021, λοιπόν, έχουμε κάθε λόγο να προσπαθήσουμε να βρούμε τους τρόπους και τα μέσα που θα κάνουν την εργασία μας περισσότερο αποτελεσματική, χωρίς να χάνουμε χρόνο από τις στιγμές με τους αγαπημένους μας ή από την ενασχόληση με όλα όσα αγαπάμε και μας ψυχαγωγούν ή μας ξεκουράζουν.

Από την άσκηση στα ταξίδια και από την απόκτηση νέων δεξιοτήτων στον χρόνο με τους αγαπημένους μας και την ισορροπία ανάμεσα σε προσωπική και επαγγελματική ζωή. Αυτοί είναι οι ωφέλιμοι στόχοι του 2021 που όλοι μας, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, αξίζει να θέσουμε φέτος. Διότι όχι μόνο είναι απολύτως ρεαλιστικοί, αλλά μπορούν να γίνουν και εύκολα εφικτοί, με λίγη προσπάθεια από εμάς, με τη βοήθεια των αγαπημένων μας και φυσικά, με τους κατάλληλους fitness και tech συμμάχους στο πλευρό μας. Ας προσπαθήσουμε να μείνουμε πιστοί σε αυτούς.