ΕΛΛΑΔΑ

Πώς θα οργανώσουμε το πιο απολαυστικό οικογενειακό barbeque αυτές τις γιορτές

Πώς θα οργανώσουμε το πιο απολαυστικό οικογενειακό barbeque αυτές τις γιορτές

Τους τελευταίους μήνες, οι κήποι και τα μπαλκόνια μας μετατράπηκαν στις προεκτάσεις των σπιτιών μας. Περνώντας περισσότερο χρόνο εντός είχαμε και συνεχίζουμε να έχουμε ανάγκη από περισσότερες επιλογές για τις οικογενειακές στιγμές ή τις ώρες της χαλάρωσης.

Αφού, λοιπόν, τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά, γιατί να μην τα απολαύσουμε και εμείς με διαφορετικό τρόπο και συγκεκριμένα, με ένα οικογενειακό barbeque;

Φέτος που δεν θα χρειαστεί να οργανώνουμε ένα μεγάλο φιλικό τραπέζι ή να επισκεφτούμε κάποιο εστιατόριο ή ένα φιλικό σπίτι, θα χαλαρώσουμε, θα φορέσουμε τα άνετα ρούχα μας και θα βγούμε στον κήπο ή το μπαλκόνι με λίγους αγαπημένους για να απολαύσουμε νόστιμες γεύσεις και όμορφες στιγμές.

Για να συμβεί, βέβαια, αυτό, θα χρειαστεί να προμηθευτούμε πρώτα με τα απαραίτητα, δηλαδή εκτός από τα κρέατα και τα λαχανικά που θα ψήσουμε, με τα κατάλληλα είδη και συσκευές ψησίματος. Ας κάνουμε, λοιπόν, νωρίτερα φέτος ένα χριστουγεννιάτικο δωράκι στον εαυτό μας και ας βρούμε τώρα online στο www.kotsovolos.gr τις συσκευές εκείνες, οι οποίες θα μας μετατρέψουν σε επαγγελματίες ψήστες. Ας τις ανακαλύψουμε και ας τις «τιμήσουμε» δεόντως!

Επενδύοντας στην κατάλληλη ψησταριά

Όσο καλύτερη η ψησταριά, τόσο καλύτερος ο ψήστης και το αποτέλεσμα. Για αυτόν τον λόγο, λοιπόν, προκειμένου να οργανώσουμε ένα barbeque στο σπίτι, θα χρειαστεί αρχικά να εξοπλιστούμε με μία καλή και σύγχρονη ψησταριά. Οι ψησταριές Weber αποτελούν «εγγύηση» στο ψήσιμο, οπότε αξίζει να ξεκινήσουμε τη διαδικτυακή μας έρευνα, ρίχνοντας μια διεξοδική ματιά στις επιλογές που μας προσφέρουν. Οι ψηστιέρες κάρβουνου, όπως η Weber Compact Kettle, μπορούν να μας προσφέρουν ένα άνετο, εύκολο και κυρίως επαγγελματικό barbeque αποτέλεσμα. Η συγκεκριμένη ψησταριά είναι δε κατασκευασμένη από ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες υλικό, κάτι που σημαίνει πως θα είναι δίπλα μας για πολλά χρόνια. Φυσικά, υπάρχουν και οι ψηστιέρες υγραερίου, όπως η Weber Genesis II E310, η οποία διαθέτει τρεις ανανεωμένους καυστήρες, καινούργιο σύστημα ανάφλεξης, σύστημα GBS και σχάρα θέρμανσης tuck-away, που διατηρεί το φαγητό ζεστό, αλλά και ηλεκτρικές ψηστιέρες, όπως η Weber Pulse 1000 για γρήγορο και άνετο ψήσιμο, ακόμη και στο πιο μικρό μπαλκόνι. Τι άλλο να ζητήσουμε;

Τα απαραίτητα εργαλεία για τον master του ψησίματος

Μετά την εύρεση της κατάλληλης ψησταριάς για τον κήπο ή το μπαλκόνι, σειρά έχει ο επιπλέον εξοπλισμός για το τέλειο ψήσιμο. Ο Weber barbeque εξοπλισμός, λοιπόν, περιλαμβάνει γάντια ψησίματος που μας επιτρέπουν να χειριζόμαστε άφοβα τα σκεύη μας σε υψηλές θερμοκρασίες, σχάρα ψαριών και λαχανικών για τους vegetarian ή τους pescatarian της οικογένειας, σπάτουλα και τσιμπίδα από ανοξείδωτο χάλυβα, άοσμους κύβους προσανάμματος και μεταξύ άλλων, ξύλινες πλάκες κέδρου για το κάπνισμα των κρεάτων, που απογειώνουν τη γεύση!

Τα SOS tips που θα κάνουν τη διαφορά στο αποτέλεσμα

Υπάρχουν, βέβαια, μερικά επιπλέον tips που θα μας βοηθήσουν να οργανώσουμε άψογα barbeque αυτές τις γιορτές, αλλά και κάθε φορά που θέλουμε να απολαύσουμε διαφορετικά τον κήπο ή το μπαλκόνι μας. Το πρώτο σημείο στο οποίο αξίζει να σταθούμε, είναι το να προμηθευτούμε με καλής ποιότητας κρεατικά και να διασφαλίσουμε πως είναι φρέσκα. Καλό είναι να υπάρχει ποικιλία στο barbeque μενού μας. Αυτό σημαίνει πως εκτός από μοσχαρίσιες μπριζόλες και χοιρινές πανσέτες, αξίζει επίσης να προμηθευτούμε με ribs, παϊδάκια, μπούτια και φτερούγες κοτόπουλου και φυσικά, ψητά λαχανικά και ψαρικά, στην περίπτωση που κάποιος φίλος ή συγγενής δεν τρώει κρέας.

Για να γίνουμε experts στο ψήσιμο, καλό είναι να προμηθευτούμε επίσης με ένα θερμόμετρο κρέατος iGrill 2 που διαθέτει ανιχνευτή θερμοκρασίας και συνδέεται μέσω bluetooth με το smartphone μας, για να έχουμε όσες πληροφορίες θέλουμε για το ψήσιμό μας, ενώ εξίσου σημαντικό είναι να θυμόμαστε να καθαρίζουμε πολύ καλά τη σχάρα μας μετά το ψήσιμο, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό καθαριστικό προϊόν! Αφού μεριμνήσουμε για όλα τα παραπάνω, θα μαρινάρουμε τα κρεατικά μας και θα προτιμήσουμε τη μέτρια φωτιά για τις μπριζόλες μας, για να έχουμε ένα ζουμερό αποτέλεσμα. Δεν θα ξεχάσουμε επίσης να δώσουμε βάση και στη σωστή κοπή του κρέατος, ώστε να έχει το μενού μας μια επαγγελματική όψη!

Αυτά είναι τα «μυστικά» και τα εργαλεία του barbeque που θα μας βοηθήσουν να απολαύσουμε, όπως ποτέ άλλοτε, τον κήπο ή το μπαλκόνι μας αυτές τις γιορτές, αλλά και ολόκληρο το 2021! Στο www.kotsovolos.gr θα βρούμε τώρα όλο τον εξοπλισμό που χρειαζόμαστε για να απολαύσουμε γεύσεις και ψήσιμο επαγγελματικού επιπέδου αλλά και μπορούμε να επιλέξουμε τα κατάλληλα δώρα για τους αγαπημένους μας ψήστες.