ΕΛΛΑΔΑ

Τα tech δώρα που θα σε βοηθήσουν να κρατήσεις τις στιγμές σου για πάντα ζωντανές

Τα tech δώρα που θα σε βοηθήσουν να κρατήσεις τις στιγμές σου για πάντα ζωντανές

Λένε πως στη ζωή κάθε στιγμή μετράει όμως αλήθεια, πόσο πολύ προσπαθούμε τελικά να δίνουμε αξία στην κάθε μας στιγμή και τι κάνουμε για να κρατάμε αναλλοίωτες στον χρόνο τις πιο όμορφες και ξεχωριστές αναμνήσεις της καθημερινότητάς μας;

Το γεγονός ότι τα φετινά Χριστούγεννα είναι διαφορετικά και θα τα περάσουμε περισσότερο εντός παρά εκτός σπιτιού, κάνεις πολλούς από εμάς να μην έχουμε μεγάλες προσδοκίες, ειδικότερα σε επίπεδο διασκέδασης. Ωστόσο, ακριβώς επειδή αυτές οι γιορτές θα είναι διαφορετικές, έχουμε κάθε λόγο να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τα νέα δεδομένα στη ζωή μας, ώστε να δημιουργήσουμε νέες, ιδιαίτερες αναμνήσεις με τους αγαπημένους μας και να τις κρατήσουμε για πάντα ζωντανές, μετατρέποντάς τες σε ιστορίες που θα μοιραζόμαστε πολλά χρόνια.

Για να συμβεί αυτό, θα στραφούμε για μία ακόμη φορά στην τεχνολογία. Όχι όμως, μόνο για να αναβαθμίσουμε την έννοια της ψυχαγωγίας στο σπίτι, αλλά και για να καταφέρουμε να κρατήσουμε τις φετινές, γιορτινές στιγμές ζωντανές. Ιδού, λοιπόν, ο τεχνολογικός εξοπλισμός που θα χρειαστούμε και δη, τα tech γιορτινά δώρα που αξίζουν μια θέση κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας.

Αποκτώντας το πρώτο μας drone

Κακά τα ψέματα. Όλοι μας έχουμε δει πανοραμικά βίντεο και εικόνες που μας έχουν «κόψει» τη ανάσα και μας έχουν κάνει να σκεφτούμε ότι θα θέλαμε να αποκτήσουμε κάποτε το δικό μας drone, για να καταγράφουμε κάθε μας στιγμή και περιπέτεια… από ψηλά. Τα φετινά, διαφορετικά Χριστούγεννα, λοιπόν, που έχουμε ανάγκη από επιπλέον χαρά και περισσότερο ενθουσιασμό, έχουμε κάθε λόγο να βάλουμε την επιλογή του drone στην κορυφή της gift list μας. Διότι εκτός από το ότι θα μας βοηθά να καταγράφουμε τις στιγμές μας, την ίδια ώρα θα αποτελεί ένα tech gadget που θα μας διασκεδάζει και θα μας εξιτάρει.

Οι επιλογές που μπορούμε να ανακαλύψουμε online και να παραλάβουμε με ασφάλεια είτε στην πόρτα του σπιτιού μας, είτε μέσω click away, είναι πολλές. Το ποιο drone θα επιλέξουμε όμως, εξαρτάται από το budget και τις ανάγκες μας. Για παράδειγμα, αν ψάχνουμε κάτι πιο οικονομικό, το Dji Ryze Tech Tello και το Dji Ryze Tech Tello Boost Combo αποτελούν εξαιρετικές επιλογές. Είτε βρισκόμαστε στο σπίτι, είτε στο γραφείο ή σε κάποιο πάρκο, θα μπορούμε να τα πετάξουμε με άνεση χρησιμοποιώντας τα smartphones μας, αφού αποτελούν τα πιο μικρά drones της Dji -γεγονός που κάνει το πέταγμά τους απίστευτα εύκολο και διασκεδαστικό, για μικρούς και μεγάλους. Και το Kaiser Baas Trail GPS όμως, αποτελεί μια ιδιαίτερα οικονομική επιλογή που μπορούμε να παίρνουμε μαζί μας σε κάθε μας εξόρμηση.

Στην περίπτωση, βέβαια, που αναζητούμε κάτι πιο επαγγελματικό, το Dji Mavic Air Arctic White ξεχωρίζει, μιας και διαθέτει λειτουργίες πτήσης και χειρισμού υψηλού επιπέδου, για απεριόριστη εξερεύνηση, ενώ βγάζει και βίντεο 4K σε απίστευτη ταχύτητα! Για εμάς πάντως που θέλουμε να καταγράφουμε περισσότερο τοπία και δη, σε χαμηλές συνθήκες φωτισμού, όπως η ανατολή και η δύση του ηλίου, τότε το Dji Mavic 2 Pro είναι σίγουρα μία επιλογή στην οποία αξίζει να στραφούμε.

Επενδύοντας στις πιο «δυνατές» action cameras

Για όσους δεν «το έχουν» πολύ με τα drones, υπάρχουν και άλλες tech επιλογές στις οποίες μπορούν να στραφούν για να κρατήσουν ζωντανές τις πιο «δυνατές» τους στιγμές. Οι action cameras αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα, για τους λάτρεις της περιπέτειας και όχι μόνο. Διότι ακόμη και σε μία ποδηλατάδα ή σε μία εξόρμηση στο πάρκο της γειτονιάς για τρέξιμο, μια action camera μπορεί να μας βοηθήσει να καταγράψουμε στιγμιότυπα που υπό άλλες συνθήκες, ενδεχομένως θα χάναμε. Ουσιαστικά, μας επιτρέπει να δούμε ακόμη και απλές, καθημερινές δραστηριότητες από μια άλλη, πιο fun και περιπετειώδη οπτική γωνία.

Οι προτάσεις σε επίπεδο action cameras, που αξίζουν μια θέση κάτω από τα γιορτινά μας δέντρα, είναι πολλές. Ωστόσο, εμείς συγκεντρώσαμε κάποιες από τις πλέον σύγχρονες και value for money επιλογές. Από την ανθεκτική Sony HDR-AS50 που μας επιτρέπει να απολαμβάνουμε διασκεδαστική λήψη εικόνων και βίντεο, κάνοντας ακόμη και υποβρύχιες λήψεις ή φωτογραφίζοντας στο σκοτάδι μέχρι τη DJI Osmo Action που είναι σχεδιασμένη για να τοποθετείται σε κράνη, πλαίσια ποδηλάτων ή ηλεκτρικά πατίνια και τη GoXtreme Enduro Black που καταγράφει σε 4K βίντεο τις δραστηριότητές μας, είτε πρόκειται για extreme sports, είτε για μηχανοκίνητες εξορμήσεις ή ακόμη και για μία απλή βόλτα με το ποδήλατο.

Κάτι πιο κλασικό αλλά εξίσου tech για τους παραδοσιακούς της παρέας

Από τη λίστα μας με τα tech, γιορτινά δώρα που θα μας βοηθήσουν να καταγράψουμε τις πιο όμορφες στιγμές και να αποτυπώσουμε τις πιο «δυνατές» αναμνήσεις μας, δεν θα μπορούσαν φυσικά να απουσιάζουν οι φωτογραφικές μηχανές. Αποτελούν το ιδανικό δώρο για όσους σκέφτονται να υποδεχθούν το 2021 με ένα νέο, περισσότερο δημιουργικό χόμπι, όπως η φωτογραφία, ενώ ταυτόχρονα συνιστούν πολύτιμα εργαλεία που μπορούν να βοηθήσουν τον καθένα μας να αρχίσει να δημιουργεί το «άλμπουμ» της ζωής του.

Για να κάνουμε την επιλογή μας, θα βασιστούμε και στη συγκεκριμένη κατηγορία στο budget που θέλουμε να διαθέσουμε και τις ανάγκες μας. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες στάνταρ -και δη αξιόπιστες- επιλογές που αποτελούν -κλασικά- εγγύηση σε ό,τι αφορά στη φωτογραφία. Από τη Nikon D5600 στη Sony ILCE6000L και από τη Nikon D3500 στην Canon EOS 250D, την Olympus E-M10 Mark II και τη Panasonic Lumix FZ82. Αρκεί, λοιπόν, να κάνουμε online την έρευνα αγορά μας, για να βρούμε εκείνη που θέλουμε να αποκτήσουμε.

Από drones σε action cameras και τις πιο αξιόπιστες και σύγχρονες φωτογραφικές μηχανές. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, θα καταφέρουμε φέτος να καταγράψουμε τις πιο όμορφες, ιδιαίτερες και «δυνατές» μας στιγμές και να κρατήσουμε αναλλοίωτες τις αναμνήσεις που θέλουμε να μας συντροφεύουν μια ζωή. Όποιο και αν είναι το στυλ μας και ό,τι και αν περιλαμβάνει η καθημερινότητά μας, στο gift finder του Κωτσόβολου θα βρούμε τώρα online ό,τι χρειαζόμαστε και θα το παραλάβουμε άμεσα και με ασφάλεια, ακόμη και με click away. Ας κάνουμε, λοιπόν, άμεσα την έρευνα αγοράς μας και ας προσθέσουμε ένα ακόμη tech πακέτο κάτω από το γιορτινό μας δέντρο.