ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα: Κρίσιμες οι σημερινές ανακοινώσεις εν όψει του ρεβεγιόν των Χριστουγέννων

Κρούσματα σήμερα: Κρίσιμες οι σημερινές ανακοινώσεις εν όψει του ρεβεγιόν των Χριστουγέννων

Κρούσματα σήμερα: Τριψήφια είναι τα κρούσματα που καταγράφει ο ΕΟΔΥ τις τελευταίες ημέρες και ευχή όλων είναι αυτοί οι αριθμοί να μειωθούν κι άλλο το προσεχές διάστημα.

Με βάση τη χθεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ, μείωση σημειώθηκε και στον αριθμό των διασωληνωμένων. Συγκεκριμένα, μετά από πολύ καιρό στις ΜΕΘ νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 491 ασθενείς, με το σύστημα Υγείας, ωστόσο, να παραμένει στο «κόκκινο».

Το κρίσιμο στοίχημα, όμως, είναι αυτοί οι αριθμοί να συνεχίζουν να πέφτουν και μετά τον εορτασμό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όταν και οι οικογένειες θα κάτσουν γύρω από γιορτινό τραπέζι.

Οι εκκλήσεις που απευθύνουν τα κυβερνητικά στελέχη αλλά και οι λοιμωξιολόγοι είναι συνεχείς, καθώς ο εφησυχασμός και η χαλάρωση κατά την περίοδο των γιορτών μπορεί να οδηγήσει σε ένα εφιαλτικό πισωγύρισμα, που ίσως δώσει τη χαριστική βολή στο σύστημα Υγείας της χώρας.

Και ο Πρωθυπουργός σήμερα από την Βέροια απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες, «Θέλω και πάλι να κάνω μία έκκληση. Να αποφύγουμε ειδικά τις συναθροίσεις στα σπίτια», τόνισε, προσθέτοντας ότι η δική του παράκληση προς του πολίτες είναι να γιορτάσουμε φέτος με «πολύ στενές οικογενειακές συνάξεις». «Για να μη βιώσουμε και πάλι μία αναζωπύρωση της πανδημίας, ένα τρίτο κύμα το οποίο θα δοκιμάσει και πάλι το Εθνικό Σύστημα Υγείας», υπογράμμισε με έμφαση ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη: «Κλείδωσε» η νέα παράταση του lockdown - Πότε θα ανοίξει η χώρα