ΕΛΛΑΔΑ

Χωριό - φάντασμα οι Θεσπιές: Απόκοσμες εικόνες μετά την απόφαση για καραντίνα τα Χριστούγεννα

Χωριό - φάντασμα οι Θεσπιές: Απόκοσμες εικόνες μετά την απόφαση για καραντίνα τα Χριστούγεννα

LockdownΣε ολικό lockdown βρίσκονται οι Θεσπιες Βοιωτίας - Δείτε εικόνες από το χωριό - «φάντασμα»

Την επιβολή αυστηρού lockdown τύπου Δυτικής Αττικής και Κοζάνης και στις Θεσπιές Βοιωτίας, από τα ξημερώματα της ημέρας των Χριστουγέννων έως τα ξημερώματα της Δευτέρας 28 Δεκεμβρίου αποφάσισε η γγ Πολιτικής Προστασίας, μετά την έξαρση του κορονοϊού στην περιοχή.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το Newsbomb.gr, δεν κυκλοφορεί κανένας στους δρόμους, ανήμερα των Χριστουγέννων, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού από την πανδημία, στην περιοχή.

Δείτε απόκοσμες εικόνες στην gallery:

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η γγ Πολιτικής Προστασίας, μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στην στην εν λόγω περιοχή, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, κατόπιν εισηγήσεων του Δημάρχου Αλιάρτου-Θεσπιέων Γιώργου Ντασιώτη, της Αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Βοιωτίας Φανής Παπαθωμά και του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού και έχοντας υπόψη τα ευρήματα, την ηλικιακή διαστρωμάτωση των κατοίκων της Κοινότητας, τα αποτελέσματα των μαζικών τεστ και των δεδομένων της ιχνηλάτησης, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, λαμβάνονται τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

  • Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων της Τοπικής Κοινότητας Θεσπιέων, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας
  • Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός της Τοπικής Κοινότητας
  • Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών
  • Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου, click away κλπ)

Επίσης:

  • Τη λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Θεσπιέων και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων
  • Τη λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί
  • Την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.Π.Α.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων της ως άνω Τοπικής Κοινότητας.
  • Τέλος, τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν από την Παρασκευή 25-12-2020 και ώρα 06:00 μέχρι τη Δευτέρα 28-12-2020, οπότε και θα συνεδριάσει η Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορωνοϊού Covid 19 για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Την παράταση του αυστηρού lockdown σε Ελευσίνα, Ασπρόπυργο, Μάνδρα και Κοζάνη έως τα ξημερώματα της Τετάρτης 30 Δεκεμβρίου αποφάσισε η γγ Πολιτικής Προστασίας.

Η επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ

Την ίδια ώρα, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 617, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 134.852, εκ των οποίων το 52.4% αφορά άνδρες.

Συνολικά, 5.302 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 39.813 (29.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Τέλος, έχουμε 50 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 4.507 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1819 (40.4%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Την ίδια στιγμή, 470 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 152 (32.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 851 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Η διαχρονική εξέλιξη των συνολικών κρουσμάτων και συνολικού αριθμού των θανάτων ασθενών COVID-19 παρουσιάζεται στο ακόλουθο διάγραμμα.

Από το σύνολο των 617 νέων κρουσμάτων του νέου ιού στη χώρα 16 είναι εισαγόμενα και 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Η κατανομή των 601 νέων εγχώριων κρουσμάτων ανά Περιφερειακή Ενότητα παρουσιάζεται στον κατωτέρω πίνακα.

Πίνακας 2: Ημερήσιος αριθμός και κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού επιβεβαιωμένων εγχώριων κρουσμάτων COVID-19 ανά περιφερειακή
ενότητα στις 25 Δεκεμβρίου 2020

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα.

Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί: Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορoνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 2.749.537 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 514.770 δείγματα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Χριστούγεννα με εκατοντάδες κρούσματα - Ποιες περιοχές είναι στο... κόκκινο!