ΕΛΛΑΔΑ

Πρωτοχρονιά με… μετακίνηση 6: Γέμισε κόσμο το παραλιακό μέτωπο της Αττικής

Πρωτοχρονιά με… μετακίνηση 6: Γέμισε κόσμο το παραλιακό μέτωπο της Αττικής
Newsbomb.gr

Lockdown: Ο νέος χρόνος δεν άλλαξε τις παλιές… συνήθειες για τους κατοίκους της πρωτεύουσας. Με το ρεβεγιόν υπό περιορισμούς, την Πρωτοχρονιά γέμισαν κόσμο οι παραλίες της Αττικής. Φωτορεπορτάζ του Newsbomb.gr.

Οι φετινές γιορτές ήταν πολύ διαφορετικές από τις προηγούμενες. Τόσο τα Χριστούγεννα όσο και την Πρωτοχρονιά, τα μέτρα που ισχύουν για την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού, το lockdown και όλη η ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί, τα ζήσαμε με έναν πρωτόγνωρο τρόπο. Χωρίς διασκέδαση μέχρι το πρωί, ο καθένας στο σπίτι του το πολύ με μια ακόμα οικογένεια, χωρίς κάλαντα, με την αγορά να λειτουργεί υποτυπωδώς με το click away, και γενικότερα με μια αίσθηση περιορισμού κάθε ευχάριστης πτυχής των γιορτών.

Παρόλα αυτά, ο κόσμος αναζήτησε τρόπους να περάσει καλά και να αισθανθεί έστω και λίγο το πνεύμα των ημερών. Έτσι, μετά το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, την πρώτη ημέρα του 2021 αρκετοί ήταν αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν τον καλό καιρό και επέλεξαν να βγουν μια βόλτα προς το παραλιακό μέτωπο…

Ειδικότερα στην Αττική και τα Νότια Προάστια, παρατηρήθηκε πως ο περισσότερος κόσμος επέλεξε να βολτάρει στη Θάλασσα. Αρκετοί τολμηροί έκαναν και τις πρώτες βουτιές του 2021, ενώ άλλοι επιδόθηκαν σε θαλάσσια σπορ, με τον κόσμο που βόλταρε στην παραλιακή να είναι αρκετός για… Πρωτοχρονιά.

Τα μέτρα που είναι σε ισχύ την Πρωτοχρονιά

Κανονικά ισχύουν οι απαγορεύσεις και τα sms στο 13033, με τους πολίτες να πρέπει να συμμορφώνονται στα μέτρα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα.

Το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε αναφέρει επίσης πως όποιος θέλει να βγει από το σπίτι του θα πρέπει να στείλει sms στο 13033 με τον κωδικό 6. Πρέπει δηλαδή, να στέλνουμε sms με τον κωδικό που μέχρι σήμερα στέλναμε για σωματική άσκηση, βόλτα ή κατοικίδιο.

Εννοείται ότι απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός νομού.

Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς ισχύουν αλλαγές στις μετακινήσεις με Ι.Χ. και ταξί, παρότι βρίσκεται σε πλήρη ισχύ το lockdown. Συγκεκριμένα, για την 1η Ιανουαρίου 2021 παύει να ισχύει το όριο του ενός επιβάτη στα ταξί, ενώ την ίδια ώρα με τα Ι.Χ. θα μπορούν να μετακινούνται έως τέσσερα άτομα με την προϋπόθεση ότι είναι συγγενείς. Αυτό συμβαίνει προκειμένου να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις των οικογενειών από σπίτι σε σπίτι για το εορταστικό τραπέζι στο οποίο επιτρέπεται να βρίσκονται μέχρι 9 άτομα. Ειδικότερα, στο ίδιο αυτοκίνητο μπορούν να υπάρχουν μέχρι και τέσσερα άτομα αρκεί να είναι μέλη της ίδιας οικογένειας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Τα πρώτα δεδομένα για το 2021 - Γιατί ανησυχούν οι ειδικοί