ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Το χρονικό της τραγωδίας στον Ψηλορείτη - Θρήνος για τον 22χρονο Γιώργο

Ηράκλειο: Το χρονικό της τραγωδίας στον Ψηλορείτη - Θρήνος για τον 22χρονο Γιώργο
creta24.gr

Σε τραγωδία κατέληξε η ορειβασία δύο νεαρών στον Ψηλορείτη, ανήμερα των Θεοφανείων καθώς ο ένας εντοπίστηκε νεκρός ενώ ο δεύτερος διαγνώστηκε ως πολυτραυματίας και νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Creta24, Περιφερειακός Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Δημοσθένης Μπουντουράκης, στις 17.50 το απόγευμα της Τετάρτης ειδοποιήθηκε η υπηρεσία μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 για τραυματισμένο άτομο σε δύσβατο σημείο του Ψηλορείτη. «Αμέσως επικοινωνήσαμε μαζί του, ώστε να μπορέσουμε να κατανοήσουμε τη θέση που βρίσκεται προκειμένου να προσδιορίσουμε το ακριβές σημείο» ανέφερε ο κ. Μπουντουράκης.

Στις 02.00 τα ξημερώματα παραδόθηκε στο ΕΚΑΒ ο νεαρός τραυματίας ενώ στις 03.55 παραδόθηκε και ο δεύτερος νεαρός, ο οποίος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του. Ο κ. Μπουντουράκης σημείωσε πως συνολικά στην επιχείρηση συμμετείχαν 21 άτομα και 9 πυροσβεστικά οχήματα.

Πιο συγκεκριμένα, στην επιχείρηση συμμετείχαν τα πυροσβεστικά κλιμάκια Ανωγείων, Γαράζου, Αγίας Φωτεινής αλλά και η Π.Υ. Ρεθύμνου ενώ όπως δήλωσε ο κ. Μπουντουράκης «καταλάβαμε από την αρχή ότι θα είναι μία δύσκολη επιχείρηση και κινητοποιήσαμε και την 3η ΕΜΑΚ».

Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο ο 21χρονος

Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, μεταφέρθηκε ο 21χρονος τραυματίας αμέσως μόλις ολοκληρώθηκε η επιχείρηση.

Μιλώντας στο Creta24, ο διοικητής του νοσοκομείου Κώστας Τερζάκης, ανέφερε πως ο νεαρός τραυματίας διακομίσθηκε στο νοσοκομείο με υποθερμία ενώ η αξονική στην οποία υπεβλήθη έδειξε ότι είχε υποστεί θλάση στον εγκέφαλο, κάταγμα αριστερού μηριαίου και αριστερής ωμοπλάτης.

Το βράδυ της Τετάρτης εισήχθη στο χειρουργείο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα τραύματα του ενώ σύμφωνα με τον κ. Τερζάκη η ζωή του δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο.

Δήμαρχος Ανωγείων για την τραγωδία στον Ψηλορείτη: Σοκ και έκκληση

«Είναι ένα τραγικό γεγονός», δήλωσε στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και στην Αντιγόνη Ανδρεάκη ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης, προσθέτοντας πως «το κρίσιμο σημείο της τραγωδίας ήταν ότι μάλλον κάποια στιγμή η ομάδα αποκόπηκε. Υπάρχουν σημεία στο βουνό που είναι επικίνδυνα».

Ο κ. Κεφαλογιάννης απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να μην «δοκιμάζουν» τις δυνάμεις τους επιχειρώντας ανάβαση σε δύσβατα σημεία του ορεινού όγκου.

«Όταν η θερμοκρασία έχει πέσει κάτω από το μηδέν και υπάρχει πάγος, όλοι αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες. Η περίοδος αυτή είναι περίεργη γιατί μπορεί κάποιος να ξεκινήσει την ανάβαση με ηλιοφάνεια αλλά μόλις πέσει η νύχτα οι θερμοκρασίες υποχωρούν κάτω από το μηδέν, δημιουργείται πάγος και υπάρχουν σημεία επικίνδυνα ακόμη και για έμπειρους αναβάτες», επεσήμανε ο δήμαρχος Ανωγείων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άνοιγμα σχολείων - Υπουργείο Παιδείας: Οι μαθητές επιστρέφουν σε Δημοτικά, Νηπιαγωγεία στις 11/1