ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Δωρεάν rapid tests από τους δήμους Παπάγου και Αργυρούπολης

Κορονοϊός: Δωρεάν rapid tests από τους δήμους Παπάγου και Αργυρούπολης
INTIME

Τι είπαν οι δήμαρχοι των δύο περιοχών, οι οποίοι έχουν οργανώσει τη διενέργεια δωρεάν rapid tests.

«Είμαστε έτοιμοι και περιμένουμε τους κατοίκους, τους δημότες, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές. Μην ξεχάσουν, βέβαια, να στείλουν το νούμερο 1 στο 13033, να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους και να έχουν μαζί τους την ταυτότητά τους και ένα κινητό τηλέφωνο για να μπορέσουμε να τους ειδοποιήσουμε για τα αποτελέσματα. Είναι μια προσπάθεια που έχει ξαναγίνει στο δήμο μας πριν από τρεις εβδομάδες με μεγάλη επιτυχία. Πραγματοποιήθηκαν 608 τεστ», είπε ο κ. Ηλίας Αποστολόπουλος, δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού.

«Θα ξεκινήσουμε μετά τις 10 η ώρα. Είναι στην οδό Πεντέλης, και όποιος περάσει μπορεί να κάνει τεστ, όχι μόνο δημότες, αρκεί να είναι μέσα σε κάποιο όχημα. Είναι μια ευκαιρία και για τους εκπαιδευτικούς μας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να μεταβούν στο σημείο, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν drive through rapid tests μέχρι τις τρεις το μεσημέρι.

Στο δήμο Ελληνικού, έχουν ξεκινήσει τα rapid tests σε όλους τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς. Η κάμερα του MEGA βρέθηκε στον 6ο παιδικό σταθμό του δήμου και συνομίλησε με τον δήμαρχο.

«Θέλω να μεταφέρω τη συγκίνηση του προσωπικού του παιδικού σταθμού σήμερα που περιμένουν τα παιδιά μας να γυρίσουν στη φωλιά τους. Είναι πολύ σημαντικό ότι τα παιδιά θα ξανάρθουν στα σχολεία τους, είναι ένα μεγάλο βήμα για την κοινωνία και τις οικογένειές μας. Το προσωπικό εδώ είναι πολύ συγκινημένο. Έχουν υποβληθεί στο τεστ και οφείλουμε να το κάνουμε επαναλαμβανόμενα με δικές μας δαπάνες ως δήμος, προκειμένου να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των εργαζομένων και των παιδιών. Επίσης έχουμε απολυμάνει τους χώρους, θα τηρήσουμε όλα τα πρωτόκολλα όπως τα υπαγορεύει το κράτος, είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τους μαθητές», είπε σχετικά ο Γιάννης Κωνσταντάτος, δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Δείτε το ρεπορτάζ:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Παράταση Lockdown: Όλα κλειστά μέχρι νεοτέρας - Ποιες περιοχές κινδυνεύουν με σκληρότερα μέτρα