ΕΛΛΑΔΑ

Ποινικές διώξεις για το «ξήλωμα» της ΔΕΗ

Ποινικές διώξεις για το «ξήλωμα» της ΔΕΗ

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος συνολικά 11 ατόμων για την υπόθεση του «ξηλώματος» της ΔΕΗ με 120 εκατ. ευρώ άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Πρόκειται για τους εκπροσώπους των εταιρειών Energa και Hellas Power (πέντε άτομα), καθώς και της ΔΕΣΜΗΕ (έξι άτομα). Μάλιστα, για πέντε κατηγορούμενους εκδόθηκαν διατάξεις απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Η ποινική δίωξη αφορά στα κακουργήματα της υπεξαίρεσης από κοινού, της απιστίας στην υπηρεσία και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, αδικήματα τα οποία είναι σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου.

Η υπόθεση ανατίθεται πλέον σε ειδικό ανακριτή.

Υπενθυμίζεται, ότι αρχικά στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας είχαν κληθεί συνολικά 18 πρόσωπα με την ιδιότητα του υπόπτου. Σύμφωνα με το πόρισμα του επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, κ. Παναγιώτη Νικολούδη, οι εταιρείες Energa και Hellas Power εισέπρατταν το τίμημα για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και αντί να το αποδίδουν στη ΔΕΗ, το... διοχέτευσαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία.