ΕΛΛΑΔΑ

Στη «μάχη» με την κακοκαιρία και ο στρατός - 40.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα στην Αττική

Στη «μάχη» με την κακοκαιρία και ο στρατός - 40.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα στην Αττική
Facebook

Ο σφοδρότερος χιονιάς των τελευταίων ετών «βύθισε» στο σκοτάδι πολλές περιοχές της Αττικής και έχει δημιουργήσει πλήθος προβλημάτων. Χιλιάδες πολίτες βρίσκονται ακόμα εγκλωβισμένοι στα βόρεια προάστια, χωρίς ρεύμα και θέρμανση - Δείτε πού έχουν αποκατασταθεί οι βλάβες - Καταγγελίες πολιτών στο Newsbomb.gr

Στις 70.000 έφθανε ο αριθμός των μετρητών κατανάλωσης ρεύματος που ήταν εκτός λειτουργίας μέχρι το πρωί της Τετάρτης, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ, σημαντικό μέρος των οποίων έχει αποκατασταθεί ενώ οι εργασίες για την επανηλεκτροδότηση των καταναλωτών συνεχίζονται.

Στην τελευταία ενημέρωσή του ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε ότι τα συνεργεία του συνεχίζουν το δύσκολο έργο τους και αυτή την ώρα, μεσημέρι της 17ης Φεβρουαρίου, προκειμένου να ολοκληρώσουν την επανηλεκτροδότηση 22 γραμμών Μέσης Τάσης.

Οι γραμμές αυτές ηλεκτροδοτούν περίπου 40.000 πελάτες σε τμήματα των περιοχών Διόνυσος, Αγ. Στέφανος, Μαρούσι, Νέα Ιωνία, Νέο Ψυχικό, Παλαιό Ψυχικό, Φιλοθέη, Παπάγου, Πετρούπολη, Κεφαλάρι, Πολιτεία, Πεύκη, Βριλήσσια, Γλυκά Νερά, Κάτω Κηφισιά, Εκάλη και Νέα Ερυθραία.

Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί, το σύνολο των πελατών με προβλήματα ηλεκτροδότησης ανήλθε σε 70.000, άρα έως αυτή την ώρα έχουν ηλεκτροδοτηθεί περίπου 30.000 πελάτες.

Καταγγελίες πολιτών στο Newsbomb.gr

Τραγική είναι η κατάσταση στα βόρεια προάστια της Αττικής. Αν και η χιονόπτωση σταμάτησε, χιλιάδες κάτοικοι βρίσκονται για τρίτη ημέρα χωρίς ρεύμα και θέρμανση και με το θερμόμετρο να δείχνει υπό του μηδενός.

Οικογένειες με μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι και πολίτες με προβλήματα υγείας βρίσκονται αποκλεισμένοι και χωρίς τα βασικά αγαθά.

Το Newsbomb.gr βρέθηκε στην Πολιτεία, όπου το χιόνι είναι φτάνει και το ένα μέτρο. Δεκάδες αμάξια έχουν στην κυριολεξία θαφτεί, ενώ οι κάτοικοι δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους, καθώς όπως καταγγέλλουν, δεν έχουν περάσει εκχιονιστικά, με αποτέλεσμα να προσπαθούν μόνοι τους να διώξουν το χιόνι από τις αυλές τους.

«Ανύπαρκτος ο κρατικός μηχανισμός, δεν έχει συμβεί ξανά κάτι τέτοιο στην Πολιτεία τα τελευταία 40 χρόνια», λένε οι κάτοικοι στο Newsbomb.gr.

Αρκετοί ήταν και αυτοί που με σακούλες στα πόδια προσπάθησαν να κατέβουν τους χιονισμένους δρόμους για να μεταβούν σε ένα φιλικό σπίτι για να βρουν ζεστασιά.

Την ίδια ώρα και η Δροσιά παραμένει αποκλεισμένη από τον χιονιά, με τον κρατικό μηχανισμό και τα εκχιονιστικά μηχανήματα να είναι άφαντα για τρίτη ημέρα. «Ντροπή, τα μηχανήματα του Δήμου δεν είναι πουθενά», λένε οι κάτοικοι στο Newsbomb.gr.

Πλέον το πρόβλημα είναι επιβίωσης και θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να υπάρξει πρόνοια για αυτούς τους ανθρώπους!

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ότι οι βλάβες θα αποκατασταθούν μέχρι το βράδυ στις περισσότερες περιοχές της Αττικής.

Στη «μάχη» και ο στρατός

Κατόπιν συσκέψεως που πραγματοποιήθηκε στο ελληνικό «Πεντάγωνο» το απόγευμα της Τρίτη (16.02), το ΓΕΕΘΑ αποφάσισε να διαθέσει έναν ισοπεδωτή (γκρέιντερ), έναν φορτωτή και 10 ομάδες 4-5 ατόμων με αλυσοπρίονα στον δήμο Διονύσου, για την αντιμετώπιση τη κακοκαιρίας και αποκατάσταση των ζημιών. Επιπρόσθετα το Εθνικό κέντρο Επιχειρήσεων κήρυξε σε ετοιμότητα επιπλέον τμήματα και Μέσα για να συνδράμουν όπου απαιτηθεί.

Από τα ξημερώματα της Τετάρτης ο στρατός «ρίχτηκε» στη «μάχη» με την κακοκαιρία. Με πολλοί κόπο οι στρατιωτικοί απομακρύνουν σπασμένα δέντρα και κλαδιά για να αποκατασταθεί η πρόσβαση στην περιοχή και να μπορέσουν να επιχειρήσουν οι υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ.

Δείτε απίστευτες εικόνες στο Newsbomb.gr:

Υπενθυμίζουμε επίσης πως το απόγευμα της Τρίτης (16.02), με απόφαση του ΓΕΕΘΑ μετέβησαν άμεσα στο στρατόπεδο «Καποτά» του Μενιδίου, προσωπικό και Μέσα από τη Μονάδα του Μηχανικού στο Λουτράκι. Τα μηχανήματα αυτά του Στρατού Ξηράς αποφασίστηκε να πάνε στο συγκεκριμένο στρατόπεδο προκειμένου να είναι κοντά στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας και στα βόρεια προάστια της Αττικής όπου υπάρχουν τα περισσότερα και μεγαλύτερα προβλήματα. Υπενθυμίζεται πως από την Τρίτη ο δήμος Διονύσου έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός - Σάκης Αρναούτογλου: Αυτή είναι η τάση για τον υπόλοιπο Φεβρουάριο μετά την «Μήδεια»