ΕΛΛΑΔΑ

Παπαευαγγέλου: Πάνω από 10.500 τα ενεργά κρούσματα – Επικρατεί η βρετανική μετάλλαξη

Παπαευαγγέλου: Πάνω από 10.500 τα ενεργά κρούσματα – Επικρατεί η βρετανική μετάλλαξη
InTime

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας αναφέρθηκε στα ενεργά κρούσματα στη χώρα αλλά και στις μεταλλάξεις.

«Είναι σταθερός ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια, που υπολογίζεται στα 10.500», σχολίασε χαρακτηριστικά η κ. Παπαευαγγέλου. Όπως εξήγησε στην Αττική εντοπίζονται περίπου 5.000 ενεργά κρούσματα, με την κατάσταση ωστόσο να έχει σταθεροποιηθεί πλην της Περιφερειακής Ενότητας των Νήσων με τη Σαλαμίνα και την Τροιζηνία να είναι οι περιοχές που χρίζουν περαιτέρω προσοχής λόγω διασποράς.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κ. Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι το Rt μειώθηκε κάτω από το 1 στην Αττική, δείχνοντας ότι τα μέτρα αποδίδουν, παρόλα αυτά υπάρχει αύξηση διασωληνωμένων που έχει επιφέρει μια μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας στο λεκανοπέδιο.

Επιπλέον, η καθηγήτρια ανέφερε πως τα περισσότερα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης είναι εγχώρια και όχι εισαγόμενα, κάτι που δείχνει ότι υπάρχει υψηλά διασπορά του συγκεκριμένου στελέχους, το οποίο και αναμένεται να επικρατήσει. Σχετικά με την περιοχή του Ευόσμου, ανέφερε πως έχει εντοπιστεί η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη υπογραμμίζοντας πως για το συγκεκριμένο στέλεχος πέρα από τα περιοριστικά μέτρα θα πρέπει να διεξαχθεί και μεγάλος αριθμός τεστ.

Σχετικά με τη χρήση μάσκας, τόνισε πως η καθολική χρήση της είναι ό,τι πιο σημαντικό μπορεί να αντιπαρατάξει ο άνθρωπος σαν μέτρο πρόληψης ενάντια στον κορονοϊό. «Όσο περισσότερο είναι το ποσοστό χρήσης μάσκας, τόσο μεγαλύτερο και το όφελος», τόνισε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μενδώνη: «Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος»