ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Μεγάλη η πίεση στις ΜΕΘ Αττικής - Πότε αναμένεται να εκτονωθεί η κατάσταση

Κορονοϊός: Μεγάλη η πίεση στις ΜΕΘ Αττικής - Πότε αναμένεται να εκτονωθεί η κατάσταση

Η πίεση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας θα εκτονωθεί τις προσεχείς ημέρες - Στου 325 οι διασωληνωμένοι σύμφωνα με την σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Μεγάλη πίεση συνεχίζουν να υφίσταται οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας Covid στην Αττική, σύμφωνα με τα όσα είπε κατά τη σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ο υφυπουργός Υγείας σημείωσε ότι τις επόμενες ημέρες προστίθενται 38 νέες κλίνες σε αυτή την Περιφέρεια. Ο ίδιος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η όποια πίεση υπάρχει στο σύστημα υγείας θα αντιμετωπιστεί, καθώς υπάρχει προετοιμασία και σχέδιο σε εξέλιξη. Πρόσθεσε ότι υπάρχει επιχειρησιακός σχεδιασμός που υλοποιείται, όπου προβλέπεται και η λειτουργία νέων κλινών σε ΜΕΘ. Ειδικότερα, τις επόμενες ημέρες, είπε, προστίθενται 38 νέες κλίνες στην Αττική.

Παράλληλα ο κ. Κοντοζαμάνης τόνισε ότι η πίεση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας θα εκτονωθεί τις προσεχείς ημέρες, καθώς παρατηρείται μια σταθεροποίηση όσον αφορά τον κυλιόμενο μέσο όρο των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σήμερα, αυτή την εβδομάδα οι ΜΕΘ παρουσίασαν επιβάρυνση της τάξης του 12%, αλλά την επόμενη εβδομάδα αναμένεται μείωση των νέων εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία.

Σήμερα, Παρασκευή (19/02/2021), 82 κλίνες ΜΕΘ είναι κατειλημμένες με περιστατικά κορονοϊού στο «Σωτηρία». Μόλις δύο είναι κενές, ενώ νοσηλεύονται άλλοι 302 ασθενείς.

Το «Αττικό» άνοιξε 10 νέες κλίνες ΜΕΘ και από 10 διασωληνωμένους ασθενείς που είχε την περασμένη εβδομάδα, τώρα έφτασε τους 22.

Στο νομό Αττικής «ουσιαστικά κενές κλίνες ΜΕΘ διαθέτουν 10 ο "Ευαγγελισμός" και 11 το Αττικό» τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. «Μπορεί να αδειάζουν μία-δύο κλίνες σε ένα νοσοκομείο, αλλά την άλλη στιγμή γεμίζουν» προσθέτει ο κ. Γιαννάκος και επαναλαμβάνει το αίτημα των υγειονομικών να λειτουργήσουν άμεσα νέες κλίνες ΜΕΘ με προσλήψεις προσωπικού και να επιταχθούν οι κλίνες του ιδιωτικού τομέα, τις οποίες θα διαχειρίζεται αποκλειστικά το ΕΚΑΒ-ΕΚΕΠΥ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Αυτές οι περιοχές μπαίνουν σε σκληρό lockdown