ΕΛΛΑΔΑ

Μόνιμες διμοιρίες των ΜΑΤ σε ΑΣΟΕΕ και Νομική Σχολή

Μόνιμες διμοιρίες των ΜΑΤ σε ΑΣΟΕΕ και Νομική Σχολή

Τη σταθερή παρουσία της αστυνομίας έξω από τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα ζητά με έγγραφό του στη Βουλή, ο Δήμος Αθηναίων.


Ο Δήμος, υπογραμμίζει την ανάγκη σταθερής παρουσίας των ειδικών σωμάτων της ΕΛ.ΑΣ. (ΥΜΕΤ) σε ΑΣΟΕΕ και Νομική Σχολή καθώς καταγγέλλει κατάχρηση της προστασίας του άσυλου

Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή και υπογράφεται από τον γενικό γραμματέα του δήμου Αθηναίων Θεόδωρου Λιβάνιο. Σε αυτό περιγράφονται συνθήκες ανομίας στις περιοχές γύρω από τη Νομική Σχολή και την ΑΣΟΕΕ, με επιθέσεις κατά της Δημοτικής Αστυνομίας στους επιχειρούμενους ελέγχους από οργανωμένες ομάδες, άσχετων με το πανεπιστήμιο ατόμων ή και φοιτητές.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση ερώτησης που είχε απευθύνει στο υπουργείο Εσωτερικών η βουλευτής της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη. Στο έγγραφο αναφέρεται ότι παρά τους ελέγχους της Δημοτικής Αστυνομίας και της ΕΛ.ΑΣ. το παράνομο εμπόριο ανθεί ιδίως στις οδούς Μασσαλίας και Ακαδημίας, πλησίον της Νομικής Σχολής.

Όπως τονίζεται, το πρόβλημα είναι έντονο και «δημιουργεί εικόνα ανομίας για το κέντρο της πρωτεύουσας», καθώς «οργανωμένες ομάδες άσχετων με το πανεπιστήμιο ατόμων ή και φοιτητών εμποδίζουν βιαίως τις επιχειρήσεις των κλιμακίων της Δημοτικής Αστυνομίας και παρέχουν προστασία στους παράνομους εμπόρους, χρησιμοποιώντας καταχρηστικά την προστασία του ασύλου».