ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Συναγερμός για έκρηξη κρουσμάτων στο ΠΑΓΝΗ - 15 θετικά σε ένα 24ωρο

Κορονοϊός: Συναγερμός για έκρηξη κρουσμάτων στο ΠΑΓΝΗ - 15 θετικά σε ένα 24ωρο

Κορονοϊός: Μεγάλη είναι η ανησυχία στην Κρήτη μετά και τη διασπορά του κορονοϊού στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο στο Ηράκλειο.

Τα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί εντός του νοσοκομείου ξεπερνούν τα 15. Σε τέσσερις σημαντικές κλινικές του νοσοκομείου μεταξύ των οποίων και η ογκολογική.

Πρόκειται για ασθενείς, συνοδούς ασθενών, αλλά και γιατρούς του νοσοκομείου οι οποίοι μάλιστα έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Μιλάμε για δύο γιατρούς της νευρολογικής κλινικής ειδικευόμενους, και τρεις γιατρούς στην παθολογική. Με είτε με ήπια συμπτώματα ή με καθόλου, εντελώς ασυμπτωματικοί.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Επιβεβαιώνει την διασπορά στο ΠΑΓΝΗ ο Διοικητής

Η ανακοίνωση του

Για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ΠΑΓΝΗ με τα δεκάδες κρούσματα κορονοϊού μέσα στο νοσοκομείο αναφέρθηκε με ανακοίνωσή του ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος, Γ. Χαλκιαδάκης.

Στο ΠΑΓΝΗ τις τελευταίες ημέρες έχουν εντοπιστεί κρούσματα κορονοϊού σε ασθενείς, συνοδούς αλλά και γιατρούς σε διάφορες κλινικές του νοσοκομείου.

Η σοβαρή αυτή ενδοσοκομειακή διασπορά οφείλεται, σύμφωνα με τον κ. Χαλκιαδάκη, στη μη τήρηση των μέτρων από τους συνοδούς οι οποίοι πολλές φορές «παρά τις αυστηρές συστάσεις, μικρός αλλά δυστυχώς ικανός αριθμός συνοδών, λειτουργεί με προκλητικό τρόπο εισερχόμενος από άλλες εισόδους, παρακάμπτοντας και εκθέτοντας το προσωπικό του Νοσοκομείου».

Μάλιστα ο ίδιος τονίζει πως είναι επιτακτική ανάγκη συνεχών rapid test των συνοδών.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου:

«Η σημαντική ενδονοσοκομειακή διασπορά που διαπιστώθηκε από τις άμεσες ιχνηλατήσεις της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων, έρχεται να επιβεβαιώσει με οδυνηρό τρόπο, την επιτακτική ανάγκη συνεχών Rapid Test ελέγχων των συνοδών.

Η διασπορά αφορά κατά κύριο λόγο στην Παθολογική Κλινική ενώ διαπιστώνεται διασπορά στη Νευρολογική και την Παθολογική Ογκολογία. Από τις 17:00 29/01 διαπιστώθηκαν οι δύο πρώτοι συνοδοί θετικοί σε Rapid Test και μετά από Μαραθώνια Προσπάθεια της Επιτροπής αποκαλύφθηκε όλο το πρόβλημα.

Σε όλες τις περιπτώσεις, η διασπορά προέκυψε σύμφωνα με την αναφορά της Επιτροπής Λοιμώξεων, από συνοδούς ασθενών, καθώς τα κρούσματα στο προσωπικό είναι μεμονωμένα. Ο εμβολιασμός σε υψηλό ποσοστό του Υγειονομικού Προσωπικού, αλλά και η κατά κύριο λόγο καλή χρήση των Μέσων Ατομικής Προστασίας αποτέλεσε ανάχωμα στη διασπορά.

Όμως η συνεχής παρουσία επισκεπτών, η μη τήρηση των οδηγιών του Προέδρου ΕΝΛ κου Κοφτερίδη και της Διοίκησης από 10/01 για συνεχή Rapid Tests, παρά τους ελέγχους είχε ως αποτέλεσμα την κατάσταση αυτή.

Καθημερινά και παρά τις αυστηρές συστάσεις, μικρός αλλά δυστυχώς ικανός αριθμός συνοδών, λειτουργεί με προκλητικό τρόπο εισερχόμενος από άλλες εισόδους, παρακάμπτοντας και εκθέτοντας το προσωπικό του Νοσοκομείου.

Είναι αυτονόητο ότι ήδη οι ασθενείς όλοι βρίσκονται στην Κλινική Αντιμετώπισης Κορωνοϊού (Μ.Α.Κ.) από Παθολογική και Παθολογική Ογκολογία, ενώ όλοι οι ασθενείς παρακολουθούνται από την ΕΝΛ.

Είναι επίσης αυτονόητο ότι οι έλεγχοι στα Τμήματα θα ενταθούν και ότι θα υπάρχει σχεδόν πλήρης διακοπή του επισκεπτηρίου.

Είναι άλλωστε σαφές ότι αν δε γινόταν ο έλεγχος δε θα είχε διαπιστωθεί το πρόβλημα.

Η Επιτροπή Λοιμώξεων, η Διοίκηση, και η ομάδα Αντιμετώπισης που συνεδριάζει κάθε Τρίτη, ανέδειξε το πρόβλημα και θα το αντιμετωπίσει».

Με πληροφορίες από mega, cretapost.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Διπλό «μαύρο» ρεκόρ - 4.340 νέες μολύνσεις, 741 διασωληνωμένοι και 72 θάνατοι