ΕΛΛΑΔΑ

Μαρτυρία για τον θάνατο 63χρονης μετά τον εμβολιασμό: Δεν μπορούσε να αναπνεύσει - Τα αίτια θανάτου

Μαρτυρία για τον θάνατο 63χρονης μετά τον εμβολιασμό: Δεν μπορούσε να αναπνεύσει - Τα αίτια θανάτου

«Δεν μπορούσε να αναπνεύσει, φοβήθηκα πήγα αμέσως στους γιατρούς και ήρθαν τα παιδιά και τη μετέφεραν με ένα καροτσάκι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο οδηγός ταξί που βοήθησε την 63χρονη γυναίκα.

Για την 63χρονη γυναίκα από το Ίλιον, που πέθανε λίγη ώρα μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της AstraZeneca, μίλησε στο Mega, ο οδηγός ταξί που την είδε να καταρρέει και έσπευσε να την βοηθήσει.

«Την ώρα που σχολούσα, έβγαινε η κυρία από το και είπε να τη μεταφέρω στο στα Ανω Λιόσια. Επειδή σχολούσα της είπα “θα σας βρω εγώ ταξί” να σας μεταφέρει. Δηλαδή σε μια απόσταση πέντε μέτρα, κάθισε στο παγκάκι και άρχισε η γυναίκα μου λέει: “παιδί μου δεν θέλω ταξί ένα ασθενοφόρο να έρθει να με πάρει”. Δεν μπορούσε να αναπνεύσει, φοβήθηκα πήγα αμέσως στους γιατρούς και ήρθαν τα παιδιά και τη μετέφεραν με ένα καροτσάκι. Μέσα σε λίγη ώρα έμαθα ότι η γυναίκα απεβίωσε. Μέσα σε πέντε λεπτά, κάθισε στο παγκάκι και άρχισε να μην αναπνέει. Δεν μπορούσε να ανασάνει καθόλου».

Σε επικοινωνία του Newsbomb.gr, με τον δικηγόρο της οικογένειας της 63χρονης, Αντώνη Σακαρούδη, ο ίδιος προανήγγειλε, ότι θα κινηθούν δικαστικά, ενώ συγκεντρώνουν τα στοιχεία για την πολύ σοβαρή αυτή υπόθεση.

Η άτυχη γυναίκα είχε πάει στο κέντρο υγείας στο Ίλιον για να κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 63χρονη έπασχε από υποκείμενα νοσήματα (σακχαρώδη διαβήτη και στεφανιαία νόσο).

Λίγο πριν γίνει ο εμβολιασμός, οι υπεύθυνοι την ρώτησαν αν έχει κάποιο ιστορικό αλλεργιών ή άλλων παθήσεων, με την ίδια να απαντά αρνητικά και προχωρά κανονικά στο εμβολιασμό της.

Αφού έλαβε τη δόση, παρέμεινε στο κέντρο Υγείας για 20 λεπτά, ως είθισται και στη συνέχεια αποχώρησε, χωρίς η κατάστασή της να φανερώνει κάποια αδιαθεσία.

Βγαίνοντας όμως από το κέντρο υγείας φέρεται να έχασε τις αισθήσεις της 10 λεπτά αργότερα σε διπλανό πάρκο.

Περαστικοί ειδοποίησαν για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες αλλά παρά τις προσπάθειες των γιατρών, η γυναίκα δεν επανήλθε.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, ο ΕΟΦ και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ενώ εκφράζονται ερωτήματα για το κατά πόσο μετά από τόσο σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί το εμβόλιο να αποτελέσει αιτία θανάτου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown - Σταμπουλίδης στο Newsbomb.gr: Άνοιγμα με SMS στο 13032 - Περιμένουμε τους ειδικούς