ΕΛΛΑΔΑ

Πάσχα 2021: Η πανδημία επηρέασε και τις λαμπάδες – Κορονοϊός, αντισηπτικό και εμβόλια στις εκκλησίες

Πάσχα 2021: Η πανδημία επηρέασε και τις λαμπάδες – Κορονοϊός, αντισηπτικό και εμβόλια στις εκκλησίες
InTime

Πάσχα 2021: Η πανδημία στερεί τον παραδοσιακό εορτασμό των Άγιων Ημερών για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αλλά όχι και την εφευρετικότητα από τους Έλληνες.

Ο κορονοϊός άλλαξε τις ζωές μας και δυστυχώς επηρέασε ακόμα και τα ήθη και τα έθιμα της χώρας μας, σε ό,τι αφορά τις ημέρες του Πάσχα. Τα περιοριστικά μέτρα που όλοι πρέπει να τηρήσουμε για την ανάσχεση της πανδημίας δεν επιτρέπουν τον παραδοσιακό εορτασμό των ημερών του Πάσχα, πλην όμως αφήνουν περιθώριο σε όσους το επιθυμούν να αντιμετωπίσουν με χιούμορ την κατάσταση.

Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε «παράξενες» λαμπάδες, τις οποίες βλέπουμε και φέτος, που κρατούσαν κάποιοι το βράδυ της Ανάστασης στις εκκλησίες. Τι το διαφορετικό μπορεί να αντικρίσει κανείς το Πάσχα του 2021;

Μια λαμπάδα… εμβόλιο για παράδειγμα! Ακόμα και μια λαμπάδα… αντισηπτικό είναι πολύ πιθανό να βρεθεί σε έναν Ιερό Ναό ενώ δεν ξέρουμε πόσοι θα προτιμήσουν την λαμπάδα… κορονοϊός, που επίσης φιγουράρει σε αρκετές βιτρίνες καταστημάτων.

Φυσικά, όπως κάθε χρόνο, δεν λείπουν και οι κλασικές λαμπάδες με σούπερ ήρωες για τα παιδιά αλλά και με θέματα τις καθημερινότητας για όσους έχουν χιούμορ. Κυρίως, οι λαμπάδες αυτές αφορούν μάλλον… καλοφαγάδες, αφού συναντάμε σουβλάκια, πίτσες και σάντουιτς σε μορφή Αναστάσιμου κεριού…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.