ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Άγριος ξυλοδαρμός εργαζομένου από αιρετό – Τι καταγγέλλει ο Σύλλογος

Κρήτη: Άγριος ξυλοδαρμός εργαζομένου από αιρετό – Τι καταγγέλλει ο Σύλλογος

Το περιστατικό, σύμφωνα με τις καταγγελίες, έχει πρωταγωνιστή Πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας

Τον άγριο ξυλοδαρμό εργαζόμενου του Δήμου Ρεθύμνου από αιρετό καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου. Σχετική καταγγελία είχε γίνει νωρίτερα και από τον Σύλλογο Εργαζομένων του δήμου Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το περιστατικό είχε πρωταγωνιστή τον Πρόεδρο της κοινότητας Βιράν Επισκοπής και Έρφων, ο οποίος μετά από έντονη λογομαχία χτύπησε τον εργαζόμενο χειριστή, προκαλώντας του σωματικές βλάβες. Τόσο το Εργατικό Κέντρο όσο και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου καλούν σε καταδίκη του περιστατικού και παραδειγματική τιμωρία του δράστη.

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου:

«Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρεθύμνου καταδικάζει απερίφραστα την αποτρόπαιη επίθεση και τον ξυλοδαρμό του συναδέλφου εργαζόμενου χειριστή του Δήμου Ρεθύμνου από αιρετό και εκφράζει την αλληλεγγύη του στο θύμα της επίθεσης.

Ο συγκεκριμένος αιρετός, μετά από έντονη λογομαχία χτύπησε τον συνάδελφο εργαζόμενο χειριστή, προκαλώντας του σωματικές βλάβες. Τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στην κοινωνία μας.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, δηλώνει ξεκάθαρα και κατηγορηματικά ότι καμία βίαιη συμπεριφορά κατά εργαζομένων και μάλιστα κατά την ώρα εργασίας τους, δεν μπορεί να είναι ανεκτή από την κοινωνία του Ρεθύμνου. Τέτοιες ενέργειες είναι καταδικαστέες από τους εργαζόμενους και όλους τους Ρεθεμνιώτες και μόνο θλίψη και οργή προκαλούν.

Καλούμε τον Δήμαρχο Ρεθύμνου κ. Γ. Μαρινάκη, να προβεί άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να προστατευθεί η σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων του Δήμου, για να συνεχίσουν να εκτελούν απρόσκοπτα τα καθήκοντά τους».

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου:

«Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον Πρόεδρο της κοινότητας Βιράν Επισκοπής και Έρφων για την πρωτοφανή επίθεση σε συνάδελφο χειριστή του δήμου μας με τραγική κατάληξη τον άγριο ξυλοδαρμό του συναδέλφου μας.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην περιοχή του Αγίου Νικολάου που ο νταής Πρόεδρος έδρασε ως κοινός τραμπούκος. Ο νταής Πρόεδρος θα ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ στην Ελληνική δικαιοσύνη, όμως το περιστατικό καταγράφεται στην κοινωνική μνήμη και είναι συνέχεια ανάλογων συμπεριφορών από δημότες προς τους εργαζόμενους. Ο ξυλοδαρμός του συναδέλφου είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Δεν θα επιτρέψουμε να εφαρμοστεί ο νόμος της ζούγκλας στην πλάτη των εργαζομένων. Οι συνάδελφοι δίνουν τιτάνιο αγώνα σε περίοδο πανδημίας ώστε η πόλη να είναι ασφαλής προς όλους. Δεν ζητάμε το σεβασμό, τον ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ.

Καλούμε το Δήμαρχο κ. Μαρινάκη, τη Δημοτική Αρχή και τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης να καταδικάσουν την επίθεση και τον Πρόεδρο τραμπούκο και να ζητήσουν την παραδειγματική του τιμωρία. Τους καλούμε να λάβουν άμεσα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό του συναδέλφου μας και θα στηρίξουμε ολόψυχα τον αγώνα του για δικαίωση.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! Καλούμε την τοπική κοινωνία να αποδοκιμάσει τον νταή Πρόεδρο και να προστατεύσει τους εργαζόμενους του Δήμου από ανάλογα περιστατικά».

Με πληροφορίες από cretalive.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Μην ξεχνάμε τις φρικαλεότητες της Ελλάδας»: Τουρκική πρόκληση για τη Γενοκτονία των Ποντίων