ΕΛΛΑΔΑ

Δήμαρχος Ηρακλείου στο Newsbomb.gr: «Αν ο κόσμος είχε εμβολιαστεί δεν θα είχαμε αυτό το πρόβλημα»

Ηράκλειο lockdown
INTIME

«Προσπαθούμε να πείσουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί» είπε ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, σχετικά με το lockdown που επιβλήθηκε στην περιοχή.

Στην έλλειψη εμβολιασμού από μεγάλες ομάδες του πληθυσμού απέδωσε την κατάσταση που οδήγησε στην επιβολή lockdown στο Ηράκλειο ο δήμαρχος της πόλης, Βασίλης Λαμπρινός, μιλώντας στο Newsbomb.gr.

«Αν ο κόσμος είχε εμβολιαστεί δεν θα είχαμε αυτό το πρόβλημα» είπε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας πως θα είχε «ανασχεθεί η μεταδοτικότητα της παραλλαγής Δέλτα» και τα κρούσματα θα είχαν περιοριστεί.

«Προσπαθούμε να πείσουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί, και αυτό θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε» είπε χαρακτηριστικά, χαρακτηρίζοντας παράλληλα την επιβολή των περιοριστικών μέτρων ως μια αναμφίβολα αρνητική εξέλιξη, δεδομένου ότι λαμβάνει χώρα μέσα στην «καρδιά» της τουριστικής περιόδου και αναμένεται να έχει σημαντικές αρνητικές συνέπειες στην τοπική οικονομία, βλάπτοντας τον τουρισμό.

Ερωτηθείς για το αν υπήρξαν ενδείξεις χαλάρωσης στο Ηράκλειο ως προς την τήρηση των μέτρων κατά της μετάδοσης του ιού, απάντησε πως «δεν νομίζω ότι υπήρχε χαλάρωση… η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται στη μεγάλη μεταδοτικότητα της Δέλτα. Θα είχε ανασχεθεί αν είχε εμβολιαστεί ο κόσμος».

Ως προς τις πληθυσμιακές ομάδες όπου παρατηρούνται μειωμένοι ρυθμοί εμβολιασμών, είπε πως «δεν μπορώ να κατηγοριοποιήσω», ωστόσο εκτίμησε πως έχουν να κάνουν περισσότερο με την περιφέρεια και όχι με την πόλη- και για αυτόν τον λόγο «εκστρατεύουμε στην περιφέρεια και εμβολιάζουμε με κινητά συνεργεία του ΕΟΔΥ».

Καταλήγοντας, ο κ. Λαμπρινός εξέφρασε την ελπίδα πως «αυτό το γεγονός θα κάνει να σκεφτούν ωριμότερα αυτοί που δεν εμβολιάζονται, ώστε να πάνε να εμβολιαστούν, για το καλό όλων- και για να μην χαλάσει εντελώς η τουριστική σεζόν, που πήγαινε σε πολύ καλούς ρυθμούς: Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, άγγιζε τα επίπεδα του 2019».

Lockdown στο Ηράκλειο

Ύστερα από εισήγηση των ειδικών, σε lockdown τέθηκε το Ηράκλειο την Τρίτη: Όπως ανακοινώθηκε, μετά από εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού, η κυβέρνηση προχώρησε «στην υιοθέτηση και εφαρμογή ειδικών, τοπικού χαρακτήρα μέτρων για την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου Κρήτης, η οποία και μεταφέρεται στο κόκκινο (επίπεδο 4) λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου».

Πιο συγκεκριμένα, από την Τετάρτη, 11 Αυγούστου στις 06:00 το πρωί ισχύουν τα κάτωθι:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Τα μέτρα ισχύουν μέχρι την Τρίτη 17 Αυγούστου και θα αξιολογηθούν εκ νέου την επόμενη εβδομάδα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Το παρωχημένο σύστημα αντιμετώπισης πυρκαγιών, η συγγνώμη και τα ερωτήματα για την πρόληψη