ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με βιτριόλι - Αντίστροφη μέτρηση για τη δίκη: «Θέλω να πάω, να θεραπεύσω την ψυχή μου»

Επίθεση με βιτριόλι - Αντίστροφη μέτρηση για τη δίκη: «Θέλω να πάω, να θεραπεύσω την ψυχή μου»
Glomex

Λίγες ώρες πριν την έναρξη της δίκης για την επίθεση που δέχτηκε με βιτριόλι, η Ιωνάννα μίλησε στον ΑΝΤ1, λέγοντας πως θέλει να βρεθεί στο δικαστήριο, για να «θεραπεύσει την ψυχή της».

Την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι, στην Ιωάννα Παλιοσπύρου, τον Μάιο του 2020.

«Αυτό που επιθυμώ περισσότερο μέσα από τη διαδικασία της δίκης, πέρα από την παραδειγματική τιμωρία της κατηγορουμένης, είναι να θεραπεύσω την ψυχή μου. Δηλαδή να έρθω αντιμέτωπη με τον θύτη μου, με τους φόβους μου και με τις απαντήσεις που αναζητώ», δήλωσε η Ιωάννα στον ΑΝΤ1.

Όπως είπε, έχει μελετήσει όλα τα στοιχεία της δικογραφίας. «Δεν νομίζω ότι είναι κάτι, στο οποίο μπορώ να προετοιμαστώ, είναι τόσο πρωτόγνωρο. Θα αφήσω να με καθοδηγήσει το ένστικτό μου».

«Πιστεύω πως είναι το πρώτο και το πιο άμεσο βήμα που πρέπει να γίνει, ώστε να κατασταλεί αποτελεσματικά το φαινόμενο του μιμιτισμού και να καταστεί σαφές από τους θεσμούς, ότι τέτοια ειδεχθή εγκλήματα δεν έχουν χώρο και θέση σε μία ώριμη, οργανωμένη και ανεπτυγμένη κοινωνία ανθρώπων. Η πράξη της επίθεσης με ένα τέτοιο μέσο, όπως είναι το βιτριόλι, είναι μεσαιωνική και ακραία βασανιστική», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας την επίθεση στη Νίκαια, χαρακτήρισε αδιανόητο, το πώς, η δική της ιστορία, «αντί να λειτουργεί αποτρεπτικά, αποτελεί πηγή έμπνευσης για εγκληματικές προσωπικότητες. Σας παρακαλώ, όλοι μαζί να κινηθούμε κατάλληλα, ώστε να σταματήσει αυτό. Εγώ είμαι η πρώτη που το φωνάζω», είπε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανατροπή με την ΚΥΑ για τους κλειστούς χώρους - Τι θα ισχύσει για τους ανεμβολίαστους ανήλικους

Υπόθεση κοκαΐνης: «Με κατέστρεψε», φώναξε η πρώην παίκτρια στο άκουσμα της προσωρινής κράτησης

Πέτρος Φιλιππίδης: Το χυδαίο μήνυμα που έστειλε σε θύμα του - Πώς του στοίχισε την αποφυλάκισή του