ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: Ένταση στον Άγιο Αχίλλειο, όπου πραγματοποιούνται εμβολιασμοί - Η κίνηση του Μητροπολίτη

Λάρισα: Ένταση στον Άγιο Αχίλλειο, όπου πραγματοποιούνται εμβολιασμοί - Η κίνηση του Μητροπολίτη
Ένταση στη Λάρισα την ώρα που πραγματοποιούνταν εμβολιασμοί έξω από τον Άγιο Αχίλλιο.
larissanet

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στον Μητροπολητικό Ιερό Ναό της Λάρισας, Άγιο Αχίλλειο, ωστόσο δεν έλειψαν και οι εντάσεις.

Κινητή μονάδα της 5ης ΥΠΕ βρέθηκε στο προαύλιο του Ιερού Ναού του Αγίου Αχιλλείου από το πρωί της Κυριακής. Παρών ήταν και ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Φ. Σερέτης, ο οποίος μίλησε στo larissanet.gr για την πρωτοβουλία της Μητρόπολης να γίνονται εμβολιασμοί έξω από τους Ιερούς Ναούς.

Ωστόσο, μετά τις 10 το πρωί προκλήθηκε ένταση, καθώς έξω από το ναό συγκεντρώθηκαν πολίτες που διαδηλώνουν κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Στο σημείο έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη, προκειμένου να επιβάλλει την τάξη.

«Δεν κάναμε τίποτα άλλο από το να συμπαραταχθούμε με τους φορείς της Θεσσαλίας και μαζί να δώσουμε ένα μήνυμα ελπίδας και ενθάρρυνσης. Ότι δηλαδή οι άνθρωποι δεν επιτρέπεται να νικηθούν από τον φόβο. Το ισχυρότερο ποσοστό αυτών που δεν εμβολιάζονται προκύπτει ότι κινούνται από τον φόβο και όχι από άλλα ελατήρια», ήταν η απάντηση του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμου, βγαίνοντας έξω από το ναό.

Παράλληλα ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην προσπάθεια της Εκκλησίας για την υποστήριξη του εμβολιασμού κατά της Covid-19, σημειώνοντας ότι «πρέπει να κατανοήσουν οι άνθρωποι πως το εμβόλιο είναι υγειονομικό ζήτημα, ούτε θεολογικό, ούτε πολιτικό». Τόνισε δε, πως «οι άνθρωποι για το αν θα κάνουν το εμβόλιο θα πρέπει να ρωτήσουν τον γιατρό τους, και όχι τον πολιτικό τους καθοδηγητή».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τα επικοινωνιακά παιχνίδια του Ερντογάν συνεχίζονται - Οι «κραυγές» για το Αιγαίο και το... μπάσκετ

Κύκλωμα ναρκωτικών: Ο 47χρονος είχε πιάσει τον σταυρό το 2019 στη Στυλίδα, όταν τσακώθηκε ο Γκλέτσος

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Το πρώτο «αιώνιο» ντέρμπι της σεζόν! - Η ώρα και το κανάλι (vids+pics)