ΕΛΛΑΔΑ

Μετάλλαξη Όμικρον: Στη Σητεία τα δύο νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν στην Κρήτη

Μετάλλαξη Όμικρον στη Σητεία
Στη Σητεία φαίνεται ότι εντοπίστηκαν τα δύο νέα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Στη Σητεία φαίνεται ότι εντοπίστηκαν τα δύο νέα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον

Δύο νέα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον εντοπίστηκαν τις τελευταίες ώρες στην Κρήτη με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι τα δύο άτομα που έχουν νοσήσει με τη συγκεκριμένη παραλλαγή του κορονοϊού βρίσκονται στη Σητεία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ τα δύο νέα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στην Κρήτη είναι δύο άτομα με συγγενική σχέση που ήρθαν πρόσφατα στην Κρήτη μετά από ταξίδι στο εξωτερικό.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες τα δύο νέα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον βρίσκονται στο σπίτι τους και σε σχετικά καλή κατάσταση όσον αφορά την υγεία τους ενώ η ιχνηλάτηση των επαφών τους φαίνεται να ολοκληρώνεται επιτυχώς.

Αν και ο εντοπισμός άλλων δύο κρουσμάτων της μετάλλαξης Όμικρον στην Κρήτη έχει προκαλέσει μια σχετική ανησυχία στο νησί, εντούτοις από την Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης επισημαίνεται ότι η κατάσταση αντιμετωπίζεται με επάρκεια και τήρηση όλων των πρωτοκόλλων όπως ορίζεται για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά εντοπίστηκε ο «ασθενής μηδέν» της μετάλλαξης Όμικρον για την Ελλάδα, ο οποίος στις αρχές Δεκεμβρίου είχε επιστρέψει στα Χανιά από τη Νότιο Αφρική όπου διαμένει μόνιμα έτσι ώστε να περάσει τις διακοπές των Χριστουγέννων με τους συγγενείς του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Ανδρουλάκης: Η συγκινητική ευχή της μητέρας του - Κερνούσε όλο τον κόσμο η κυρία Πόπη

Η εκλογή Ανδρουλάκη, η αναμονή του Μαξίμου και ο Τσίπρας που έχει το πρόβλημα...

Καληνύχτα Γιώργο Παπανδρέου – Η οδυνηρή ήττα