ΕΛΛΑΔΑ

Χίος: Μεγάλη κινητοποίηση στο λιμάνι - Ένταση το βράδυ στα Μεστά για τη νέα δομή

Χίος: Μεγάλη κινητοποίηση στο λιμάνι - Ένταση το βράδυ στα Μεστά για τη νέα δομή
Νύχτα έντασης στη Χίο
astraparis.gr

Χίος: Οι κάτοικοι αντιδρούν στη δημιουργία δομής ενώ έτοιμοι για να επέμβουν είναι οι συνοριοφύλακες!

Μια πρώτη μικρή τακτική νίκη φαίνεται να κερδίζουν οι κάτοικοι της Χίου, που αντιδρούν στην δημιουργία της υπερδομής προσφύγων και μεταναστών στο Θόλος, καθώς το πλοίο Πελαγίτης έδεσε μεν στα Μεστά, πλην – όμως – έφυγε άπρακτο, αυτή τη φορά με προορισμό το λιμάνι της Χίου.

Τα συμφωνηθέντα με εκπροσώπους της αστυνομίας και του λιμενικού προέβλεπαν την εκφόρτωση κάποιων εμπορικών φορτηγών στα Μεστά, την επαναφόρτωση των μηχανημάτων και την αποχώρηση του Πελαγίτη.

Τελικά, όμως, έγιναν κάποιες κινήσεις οχημάτων και μηχανημάτων, όπως αναφέρει το astraparis.gr, ουδεμία εκφόρτωση έγινε στο λιμάνι των Μεστών και το πλοίο έλυσε κάβους για την πόλη της Χίου, με άγνωστες προσώρας τις διαθέσεις των αρχών σε ό,τι αφορά την εκφόρτωση των μηχανημάτων.

Από τους εκπροσώπους των αιρετών και της συντονιστικής επιτροπής έγινε γνωστό ότι το πεδίο της κινητοποίησης μεταφέρεται στο λιμάνι της Χίου, με τον ίδιο στόχο, δηλαδή την αποτροπή κάθε ενδεχομένου για την εκφόρτωση των μηχανημάτων που προορίζονται για τις εργασίες στο Θόλος.

Ταυτόχρονα, καθίσταται ευχερέστερη η ακόμα μεγαλύτερη κινητοποίηση, δεδομένου ότι μπορεί να φτάσουν στο λιμάνι της Χίου περισσότεροι πολίτες και σε αυτό βοηθούν τόσο το γεγονός ότι θα ξημερώσει σε λίγο, όσο και το είναι ημέρα αργίας.

Αντιπροσωπεία αιρετών και μελών της συντονιστικής επιτροπής πέρασε στον χώρο της λιμενικής ζώνης στα Μεστά, στο πλαίσιο συμφωνίας με λιμενικό και αστυνομία, η οποία προβλέπει: Το Πελαγίτης θα δέσει κανονικά, θα βγουν στο λιμάνι βαριά μηχανήματα που εμποδίζουν την έξοδο των άλλων οχημάτων και αφού γίνει η εκφόρτωση των εμπορικών οχημάτων τότε τα μηχανήματα θα ξαναμπούν και το πλοίο θα αποχωρήσει.

Σε ετοιμότητα οι συνοριοφύλακες

Την ίδια ώρα, σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκεται η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου η οποία έχει επιφορτιστεί με την κρίσιμη διαχείριση της έντασης στο νησί, αφού μετά τα γεγονότα του Φεβρουαρίου του 2020, η κυβέρνηση έχει αποκλείσει την παρέμβαση των ΜΑΤ.

Έτσι, τον ρόλο των συγκεκριμένων δυνάμεων, έχουν κληθεί να αναλάβουν οι συνοριοφύλακες, οι οποίοι έχουν λάβει εντολή να παρέμβουν άμεσα αν αυτό απαιτηθεί.

Το πιο δύσκολο πάντως κομμάτι του Αστυνομικού Σχεδιασμού, έχει να κάνει με τις ρητές επιφυλάξεις συνοριοφυλάκων και αστυνομικών της Χίου, να βρεθούν στην πρώτη γραμμή, απέναντι από συγγενείς, φίλους και γνωστούς τους.

Ξάγρυπνοι οι κάτοικοι των χωριών

Την ίδια ώρα σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι κάτοικοι των χωριών Συκιάδας και Λαγκάδας αλλά και του Βροντάδου ώστε ο χώρος να μην αποκοπεί από αστυνομικές δυνάμεις και συνεπώς να μη σπάσει το μέτωπο προς το Θόλος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Survivor αποχώρηση: Δεν ξανάγινε! Η ανακοίνωση του Λιανού που «μούδιασε» τους παίκτες (videos)

Νόβακ Τζόκοβιτς: Βαριές κουβέντες από Σερβία και Αυστραλία μετά το θρίλερ για την απέλασή του

Προκλητικός Βασιλακόπουλος: Είναι υποχρεωτικότητα αυτή; Να παρακρατούνται τα 100 ευρώ από τη σύνταξη

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Τι σχέση είχε με την Καρολάιν και τον Αναγνωστόπουλο - Πώς γνωρίζονταν