ΕΛΛΑΔΑ

Μπουλμπασάκος στο Newsbomb.gr: Δεν τελείωσε η πανδημία - Να επαναξιολογηθούν τα μέτρα στα σχολεία

Μπουλμπασάκος πανδημία σχολεία
Τι είπε ο Γ.Μπουλμπασάκος για την πανδημία.
INTIME/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Κραυγή» αγωνίας από τον Γιώργο Μπουλμπασάκο για την πορεία της πανδημίας, προειδοποιώντας ότι δεν έχει τελειώσει ακόμη.

Ο διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Γιώργος Μπουλμπασάκος, μίλησε στο Newsbomb.gr, εκφράζοντας την ανησυχία του την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού.

Αρχικά, ο κ. Μπουλμπασάκος σχολίασε το άνοιγμα των σχολείων και τον εντοπισμό των πρώτων κρουσμάτων, λέγοντας ότι «το testing είναι μια καλή πρακτική, παρά τα όποια προβλήματα καταγράφηκαν και την πρώτη ήμερα».

Τόνισε δε «η πολιτεία πρέπει να είναι έτοιμη αν χρειαστεί να εφαρμοστούν μέτρα στα σχολεία όπως η εκ περιτροπής τηλεκπαίδευση», αναφέροντας το παράδειγμα της Ισπανίας.

Ωστόσο, όπως είπε, «τα μέτρα θα πρέπει να επαναξιολογηθούν, όχι σε 7 με 10 ημέρες, αλλά και πολύ νωρίτερα», σημειώνοντας «ότι μέρα με τη μέρα θα πρέπει να βλέπουμε τα δεδομένα». Την ίδια ώρα, εξέφρασε τον προβληματισμό του για το 50%+1, θεωρώντας το αρκετά υψηλό.

Ερωτηθείς για το αν βλέπει αποκλιμάκωση στην πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας, ο Γιώργος Μπουλμπασάκος απάντησε «σε καμία περίπτωση δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο», σημειώνοντας ότι «κινούμαστε σε υψηλά νούμερα, αντίστοιχα με του προηγούμενου κύματος».

Και πρόσθεσε ότι «με δυσκολία μπορούν να απορροφηθούν ασθενείς». Παράλληλα, τόνισε ότι «κάποιοι βιάζονται να κηρύξουν το τέλος της πανδημίας», διευκρινίζοντας ότι «δεν βρισκόμαστε ακόμα εκεί».

Σχετικά με το σχέδιο για την συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, εξέφρασε την άποψη πως δεν επαρκεί, κρούωντας καμπανάκι για την ετοιμότητα του συστήματος υγείας.

Τέλος, ο κ. Μπουλμπασάκος επανέλαβε τη θέση του ότι η πολιτεία πρέπει να κινηθεί πιο γρήγορα, λέγοντας ότι «μας ενδιαφέρει τι θα γίνει τώρα που είμαστε πάνω στο τσουνάμι της πανδημίας και όχι σε δύο ή τρεις εβδομάδες».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μεγάλος σεισμός στην Κύπρο - Αισθητός σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο

Κακοκαιρία Διομήδης: Ξεκίνησε με καταιγίδα στην Αττική – Λευκό τοπίο στα βόρεια

Survivor Spoiler: Αναχώρησε για Άγιο Δομίνικο - Το σχόλιο της συντρόφου του (video)

Πέθανε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι