ΕΛΛΑΔΑ

Στόχος κλοπών και βανδαλισμών οι υποδομές της Πάτρας

Στόχος κλοπών και βανδαλισμών οι υποδομές της Πάτρας

Στο στόχαστρο άγνωστων δραστών έχουν μπει οι υποδομές της Πάτρας καθώς και εγκαταστάσεις αναψυχής το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Μόνο τους τελευταίους δύο μήνες, σύμφωνα με στοιχεία του Δήμου, έχουν καταγραφεί κλοπές στο ηλεκτρολογικό δίκτυο, έχουν ξηλωθεί πεζοδρόμια, έχουν μεταφερθεί ολόκληρα παγκάκια από τη βάση τους και έχουν προκληθεί φθορές σε παιδικές χαρές.

Παράλληλα, έχουν κλαπεί περίπου χίλια φυτά μαζί με τις βάσεις που τα στηρίζουν, καθώς και σχάρες από τα φρεάτια του δικτύου αποχέτευσης.

Συγκεκριμένα, σε ότι έχει να κάνει με την κλοπή ηλεκτρολογικού υλικού, οι δράστες έχουν κλέψει καλώδια, λάμπες και φωτιστικά, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις άγνωστοι έχουν επιχειρήσει να κλέψουν ρεύμα μέσα από τις θυρίδες που υπάρχουν στις κολώνες ηλεκτροφωτισμού.

Μάλιστα, μεγάλο είναι το οικονομικό κόστος για τον δήμο, ιδιαίτερα σε αυτή την δύσκολη περίοδο, αφού δαπανώνται επιπλέον χρήματα για την αποκατάσταση των ζημιών.

Πάντως, σύμφωνα πάντα με τον δήμο έχουν γίνει κατά καιρούς συλλήψεις, αλλά έχει ζητηθεί η εντατικοποίηση των ελέγχων από την Αστυνομία, ώστε να σταματήσει τα φαινόμενο.